Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τι ακριβώς συνέβει στα Εξάρχεια το περασμένο Σάββατο;

τοαυτονητο:Καλά δεν ντρέπονται οι σύντροφοι των Εξαρχείων και πλήττουν τους μεροκαματάρηδες οικονομικούς μετανάστες; Αυτά κάνανε και οι Χρυσαυγίτες στον Παντελεήμονα και κοίτα που είναι τώρα.....Λογικά θα τους συλλάβει και αυτούς τους ιντζιλάντες" η αστυνομία έτσι δεν είναι;Ή δεν τους αφήνει η Πρεσβεία;
Τρεις σελίδες αφιερώνει το Κυριακάτικο Εθνος –με ένα "πιασάρικο" τίτλο που προβάλλει πρωτοσέλιδα-για να ασχοληθεί με το επεισόδιο που έγινε το προηγούμενο Σάββατο στην πλατεία Εξαρχείων και είχε σαν πρωταγωνιστές, σύμφωνα με το δημοσίευμα οπλισμένους αναρχικούς.

Και μόνο τις πληροφορίες των μπάτσων που επικαλείται η εφημερίδα και «φωτογραφίζει» ξεκάθαρα, τον «στρατηγό» που οργάνωσε αυτή την επιχείρηση μας κάνει να προβληματιζόμαστε για την βασιμότητα του όλου δημοσιεύματος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα γραφόμενα της εφημερίδας. οι αστυνομικοί που ερευνούν την πρωτοφανή αυτή υπόθεση από τις πληροφορίες που έχουν θεωρούν ότι εμπνευστής της «ένοπλης απάντησης» είναι γνωστός αναρχικός με πλούσια δράση που κατέχει κεντρικό ρόλο στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, είναι παλαιός γνώριμος της αστυνομίας και είχε προφυλακιστεί κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ωστόσο απ’ τα κακουργήματα που τον βάρυναν, το δικαστήριο τον βρήκε ένοχο μόνο για ένα πλημμέλημα.

Είναι προφανές ποιο άτομο φωτογραφίζει το δημοσίευμα, αλλά ο συντάκτης του κάνει σαν να μην γνωρίζει –κάτι που ξέρουν οι πάντες. Σ’ αυτόν τον «γνωστό αναρχικό» οι μπάτσοι ανέκαθεν έχουν γίνει η σκιά του, και δεν θα υπήρχε περίπτωση να είχε τα περιθώρια να οργανώσει μια τέτοια επιχείρηση χωρίς να γίνει αντιληπτός. Ας το προσπεράσουμε όμως και ας σταθούμε σε άλλα σημεία του δημοσιεύματος.

Τον τελευταίο καιρό έχει ξεσπάσει διαμάχη των αντιεξουσιαστών με τους μεγαλέμπορους ναρκωτικών που διακινούν το εμπόρευμα τους στα Εξάρχεια μας, γράφει. Οι διακινητές ναρκωτικών δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις των αναρχικών να φύγουν απ’ την περιοχή, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις που υπήρξαν απειλητικοί απέναντι τους.
Σαν αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, υπήρξε το γεγονός ότι ομάδα αναρικών «με το όπλο .. παρά πόδας με μια καταδρομική επιχείρηση στην πλατεία απήγαγαν δύο άτομα μπροστά στα μάτια δεκάδων θαμώνων». Οι απαχθέντες σύμφωνα με τις πληροφορίες του Εθνους ήταν έμποροι ναρκωτικών αλβανικής καταγωγής, από τα «πρωτοπαλίκαρα» των μεγαλεμπόρων που «δραστηριοποιούνται» στην πλατεία Εξαρχείων, τον λόφο του Στρέφη και τις γύρω περιοχές. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι απέγιναν τελικά αυτοί οι άνθρωποι και ποια είναι η κατάσταση της υγείας τους. Πηγές από τα Εξάρχεια αναφέρουν ότι δεν έχουν ξαναεμφανιστεί, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Οι εικόνες που μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού θυμίζουν μέρες εμφυλίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο οποίο τονίζετε ότι «ανησυχία κυριαρχεί μεταξύ των αστυνομικών της ΕΛΑΣ για την ύπαρξη "λαϊκής πολιτοφυλακής" αντιεξουσιαστών με βαρύ οπλισμό και μαζική συμμετοχή». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας στην επιχείρηση πήραν μέρος περίπου 20 άτομα που στην πλειοψηφία τους φορούσαν κουκούλες full face και ήταν οπλισμένοι άλλοι με κοντόκανες καραμπίνες και άλλοι με καλάσνικοφ. Το μήνυμα που έστειλαν οι αναρχικοί μ’ αυτή τους την πράξη σύμφωνα με την εκτίμηση των μπάτσων που επικαλείται το δημοσίευμα είναι ανησυχητικό και ξεκάθαρο και ιδιαιτέρως απειλητικό: «Την επόμενη φορά θα κάνουμε χρήση των όπλων αυτών».



Υ.Γ. Θα δούμε και τα σχετικά δημοσιεύματα των άλλων Κυριακάτικων εφημερίδων και πιθανόν να επανέλθουμε στο ίδιο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter