Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Λαμπρό Συλλείτουργο Προκαθημένων στο Φανάρι την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στην Πόλη και τον θεσμό που 1200 χρόνια πριν έληξε η Εικονομαχία με κληρονόμους των νικητών εμάς για να λέμε τα πάντα όλα..... - Κοινό Μήνυμα των προκαθημένων.

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Σε κλίμα κατάνυξης και μεγαλοπρέπειας εορτάστηκε σήμερα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, η εορτή της αναστηλώσεως των εικόνων Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Του λαμπρού συλλείτουργου προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ενώ συλλειτούργησαν οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας Θεόδωρος, Ιεροσολύμων Θεόφιλος, Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, Σερβίας Ειρηναίος, Ρουμανίας Δανιήλ, Βουλγαρίας Νεόφυτος, Γεωργίας Ηλίας και οι Αρχιεπίσκοποι Κύπρου Χρυσόστομος, Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, Πολωνίας Σάββας και Αλβανίας Αναστάσιος.

Να αναφερθεί ότι μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Βαρθολομαίος Σαμαράς, ανάγνωσε από τον άμβωνα το Κοινό Ανακοινωθέν των Προκαθημένων.

Στη συνέχεια οι Προκαθήμενοι τέλεσαν

εντός του Πατριαρχικού Ναού, ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των υπέρ πίστεως αγωνισαμένων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η περιφορά των εικόνων στον περίβολο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και στη συνέχεια από το μπαλκόνι του Πατριαρχικού Οίκου ο Πατριάρχης και οι Προκαθήμενοι ευλόγησαν τους πιστούς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ

PRESS HERE FOR THE MESSAGE IN ENGLISH

НАЖМИТЕ НА СООБЩЕНИЯ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter