Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Διεθνώς ξεφτίλα o ΟΣΦΠ



Διεθνώς ρεζίλι έχουν γίνει η Superleeague, ο Ολυμπιακός και τα παραρτήματα με το θέμα των δανεικών. Μέχρι και στην Σκανδιναβία τους πήρανε χαμπάρι με την Σουηδική ιστοσελίδα www.svenskafans.com να ξεμπροστιάζει τον ΟΣΦΠ με εκτενές αφιέρωμα με τίτλο: «Δωρεάν δανεισμός με επιτόκιο έξι πόντους» που στην εισαγωγή του τα λέει όλα με αυτή την πρόταση: «Θες να αυξήσεις τις πιθανότητες παραμονής σου στη Σούπερ Λίγκα; Τότε δανείσου από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος».

Το ρεπορτάζ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η αγορά είναι ελεύθερη και κάθε ομάδα μπορεί να έχει όσους παίκτες θέλει, χρησιμοποιώντας τους όπως θέλει. Θέλει να έχει 100 παίκτες κάτω από την μισθοδοσία του; Σαφώς και μπορεί να τους έχει. Το να αγοράζεις ότι κινείται στην εγχώρια αγορά δεν είναι κάτι καινούργιο. Το πρόβλημα, όμως, αρχίζει όταν οι… νεοσύλλεκτοι γίνουν εργαλείο για να αναστατωθεί η ανταγωιστικότητα του πρωταθλήματος και όταν η κουβέντα πάει στη δεοντολογία και στο ηθικό κομμάτι του πράγματος. Και πως να μιλήσει για ηθική ένας σύλλογος που ο πρόεδρος του βγήκε μετά από ένα παιχνίδι-ντροπή και είπε πως η ομάδα του δίδαξε ήθος».

Συνεχίζοντας την αναφορά οι Σουηδοί τονίζουν πως ο Ολυμπιακός έχει περίπου 50 συμβόλαια επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, χωρίς να υπολογίζονται τα παιδιά της Κ20. Οι 19 από αυτούς τους ποδοσφαιριστές έχουν παραχωρηθεί ως δανεικοί, οι 15 τους, σε συλλόγους της Σούπερ Λίγκα, κάτι που όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα δημιουργεί πρόβλημα ανταγωνισμού ειδικά στις ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία, όταν ο Ολυμπιακός διευκολύνει συγκεκριμένους συλλόγους, ενώ τονίζεται πως αυτές οι ομάδες επειδή έχουν παίκτες από τον Ολυμπιακό… σκίζονται με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, την ώρα που ο Ολυμπιακός περνάει αέρα.

Χαρακτηριστικά, επίσης, στο θέμα της… ουράς αναφέρουν το παράδειγμα του Απόλλωνα Σμύρνης που απέκτησε τον συμπατριώτη τους Μίκαελ Ντάλμπεργκ από την Γκέφλε, με αρκετά υψηλό κόστος, την ώρα που ο Εργοτέλης και ο Πλατανιάς απλά δανείστηκαν παίκτες από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο στο… τσάμπα. Από το κείμενο δεν απουσιάζουν ούτε οι περιπτώσεις των Τάτου, Κολοβού αλλά και αυτή του Αυλωνίτη που φαίνεται να καταλήγει στον ΟΣΦΠ, με τους Σουηδούς να υποστηρίζουν πως δεν αποκλείεται του χρόνου να παίζει τελικά στον Πλατανιά ή τον Εργοτέλη!

Η σύγκριση με κλαμπ του εξωτερικού

Στη συνέχεια ακολουθεί μια σύγκριση με μεγάλα πρωταθλήματα του εξωτερικού όπως η Αγγλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ισπανία, ενώ γίνεται και αναφορές σε πρωτοπόρους άλλων πρωταθλημάτων όπως η Σέλτικ και η Παρί.

Συγκεκριμένα σημειώνουν οι Σουηδοί πως ομάδες δισεκατομμυρίων όπως οι Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους κλπ, που όπως είναι λογικό έχουν πληθώρα ποδοσφαιριστών δεν δανείζουν περισσότερους από 3-4 παίκτες στην ίδια κατηγορία, με τη Νάπολι να έχει δανείσει 7 σε ομάδες της Serie A. Κανένας ωστόσο δεν φτάνει τους 15 εγχώριους δανεικούς του Ολυμπιακού!

Χαρακτηριστικά αναφέρεται «η Σέλτικ έχει 21 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο της βαθμολογίας. Καλύτερα από τους 17 του Ολυμπιακού, όμως, όταν πρόκειται να δανείσει παίκτη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχουν δανείσει μόνο έναν παίκτη σε ομάδα της κατηγορίας».

Δείτε εδώ το δημοσίευμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ντέρμπι Παοκ - Ατρόμητου για τη δεύτερη θέση

Free Blog Counter