Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΕΚΒΙΑΖΕ, ΧΤΥΠΟΥΣΕ, ΣΚΟΤΩΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΣΕΡ ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ.

ΚΟΥΙΖ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ:
Α.ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.
Β. ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΙΛ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ; (ΕΙΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ....).
Γ. ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ Γ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ Β ΚΑΘΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ......
Η δράση της κινέζικης σπείρας στη Θεσσαλονίκη
Οι αστυνομικές αρχές εξιχνίασαν απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 26χρονου Κινέζου στις28 Ιουνίου του 2013, στην περιοχή των ΞυλάδικωνΚινέζικη σπείρα στη Θεσσαλονίκη προχωρούσε σε εκβιάσεις, ανθρωποκτονίες και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος ομοεθνών, με σκοπό παράνομο περιουσιακό οφέλος.

Οι αστυνομικές αρχές εξιχνίασαν απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 26χρονου Κινέζου στις28 Ιουνίου του 2013, στην περιοχή

των Ξυλάδικων.

Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών, υπηκόων Κίνας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία», «Απόπειρας εκβίασης κατά συρροή», της σύστασης «Συμμορίας», της «Πλαστογραφίας» και της παράβασης του Νόμου περί «Όπλων».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι συνέστησαν εγκληματική ομάδα, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, το οποίο επιδίωκαν με τη διάπραξη κακουργηματικών εκβιάσεων, ανθρωποκτονιών και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος ομοεθνών τους.

Στο πλαίσιο της δράσης τους, στα μέσα Ιουνίου του 2013, τα μέλη της συμμορίας προσέγγισαν 23χρονη αλλοδαπή, φίλη του 26χρονου θύματος και απειλώντας τη σωματική της ακεραιότητα, της ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ, προκειμένου να της επιτρέψουν να συνεχίσει να εργάζεται ως μασέρ λουομένων στην παραλία Κατερίνης.

Ακολούθως, οι εμπλεκόμενοι επικοινώνησαν με το 26χρονο θύμα και μετερχόμενοι τις ίδιες απειλές για τη συνέχιση της εργασίας της 23χρονης φίλης του, αξίωσαν το ίδιο χρηματικό ποσό, το οποίο ο 26χρονος αρνήθηκε να καταβάλει.

Ξημερώματα της 28-06-2013, τρία από τα μέλη της ομάδας ενέδρευσαν κοντά στην οικία του 26χρονου στην περιοχή των Ξυλάδικων, και ένας εξ’ αυτών πυροβόλησε το θύμα τουλάχιστον τέσσερις φορές, τραυματίζοντας το σοβαρά.

Επίσης προέκυψε ότι, τα μέλη της συμμορίας αξίωναν και σε άλλες περιπτώσεις χρηματικά ποσά από γυναίκες, απασχολούμενες ως μασέρ στην παραλία της Κατερίνης, προκειμένου να επιτραπεί σε αυτές η συνέχιση των δραστηριοτήτων τους, ενώ σε μία περίπτωση τραυμάτισαν στο πρόσωπο μία εξ’ αυτών.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, ένα από τα μέλη της ομάδας, τον Ιούνιο του 2013 χρησιμοποίησε για την ενοικίαση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, διαβατήριο και άδεια οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, τα οποία ήταν πλαστά.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter