Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Αρνείται η Ουέφα να δώσει πόντους στην χώρα μας για την νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ!


Πρωτοφανή αίσθηση τόσο στον κόσμο του Ολυμπιακού όσο και στο φίλαθλο κοινό της Ελλάδος γενικότερα, έχει προκαλέσει η σημερινή απόφαση της Ουέφα να μην δώσει στην Ελλάδα τους πόντους που δικαιωματικά θα έπρεπε να πάρει η χώρα μας λόγω της χθεσινής νίκης του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Αιτία της απόφασης αυτής της Ουέφα, που ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα το πρωί και προκάλεσε «πολλαπλά εγκεφαλικά»
στην ΕΠΟ, είναι το γεγονός ότι στην χθεσινή σύνθεση του Ολυμπιακού υπήρχαν μόλις 3 έλληνες παίχτες (Μανωλάς, Μανιάτης και Χολέμπας)!

Στην ίδια απόφαση η κορυφαία ευρωπαϊκή ομοσπονδία επισημαίνει ότι ανάλογη τύχη από εδώ και στο εξής θα έχουνε και όλες οι υπόλοιπες χώρες που επιλέγουνε να στέλνουνε στις διοργανώσεις της ομάδες στις οποίες οι περισσότεροι παίχτες που αγωνίζονται δεν προέρχονται από την χώρα καταγωγής του συλλόγου.

Η απόφαση αυτή όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την άμεση και οργισμένη αντίδραση τόσο της ΠΑΕ Ολυμπιακός όσο και της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που ζητάνε από την Ουέφα την άμεση ανάκληση της απόφασής της αυτής και την κανονική πρόσθεση των προβλεπόμενων βαθμών στην Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή της Ουέφα προκάλεσε όμως συν τοις άλλοις και την άμεση αντίδραση και τοποθέτηση πολλών ελληνικών πολιτικών κομμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για επικίνδυνες φασιστικές και υπερεθνικιστικές λογικές που εχουνε διεισδύσει στους κόλπους της Ουέφα και ζητεί την άμεση ανάκληση της απόφασης της ομοσπονδίας.

Αίσθηση προκαλεί ότι στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την άμεση και άνευ άλλων όρων απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας (αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος) όσων ξένων παιχτών πετυχαίνουν τέρμα κατά ξένης ομάδας (εν προκειμένω δηλαδή του Αργεντινού Τσόρι Ντομίνγκεζ και του Κοσταρικανού Τζόελ Κάμπελ).

Η Χρυσή Αυγή η οποία είναι η μόνη που συμφώνησε με την απόφαση της Ουέφα, στην ανακοίνωσή της τόνισε ότι κατά την άποψή της στον χθεσινό αγώνα οι έλληνες παίχτες ήτανε δύο (Μανωλάς και Μανιάτης) και όχι τρεις όπως υποστηρίζεται αφού ο μελαμψός Χοσέ Χολέμπας όπως κατά την γνώμη της δεν είναι Έλληνας καθώς πέρα από το χρώμα του που δεν είναι λευκό έχει γεννηθεί στην Γερμανία και έχει μητέρα Ουρουγουανή.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του, μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε για το θέμα, τόνισε ότι κακώς η Ουέφα ασχολείται με την εθνικότητα των παιχτών του Ολυμπιακού αφού κατά την γνώμη του οι ποδοσφαιριστές αποτελούνε και αυτοί τμήμα της εργατικής τάξης και οπως αναφέρει ρητά η μαρξιστική θεωρία οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα.

Το komikotragiko θα παρακολουθεί την υπόθεση και θα σας ενημερώσει άμεσα για ό,τι νεότερο προκύψει στο καυτό αυτό ζήτημα.
 http://komikotragiko.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter