Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ, ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ; ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΤΣΙ;


Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:
http://www.iaiacap.gov.cy/iaiacap/iaiacap.nsf/DMLindex_gr/DMLindex_gr?OpenDocument

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2011!!!!!!

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ Ο-ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ-ΤΟΥ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ. ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ Η ΑΡΧΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ......



ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ (ΕΔΩ), για την θέσπιση μιας αρχης που θα ελέγχει τις καταγγελίες κατά Αστυνομικών. Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση......Ενώ σήμερα μίλησε μόνο για ανάγκη ....εκπαίδευσης των αστυνομικών!!!!!
Δεν είναι καιροί για ανθρώπινα δικαιώματα τώρα . Σαν το 1973 ένα πράγμα.....

Παπουτσής: Αδιανόητο ο αστυνομικός να γίνεται παραβάτης του νόμου
Ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη για εντατική εκπαίδευση των αστυνομικών
12 Οκτ 2011 - 22:30




«Είναι αδιανόητο ο αστυνομικός, που καλείται να υπερασπιστεί τον νόμο, να γίνεται ο ίδιος παραβάτης του νόμου», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και ανθρώπινα δικαιώματα», που οργάνωσαν οι ομοσπονδίες αστυνομικών, τόνισε ότι η δημοκρατική λειτουργία «δεν πρόκειται να επιδείξει ανοχή σε φαινόμενα βίας», αφού προηγουμένως σημείωσε ότι «οι ανατροπές, που βιώνουμε, εντείνουν την ανασφάλεια των πολιτών, η οποία φέρνει αύξηση της βίας». Πρόσθεσε: «Όταν υπάρχει σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε υπάρχει και αποτελεσματικότητα στο έργο της αστυνομίας. Σε αυτή την περίπτωση ο λαός αντιμετωπίζει την αστυνομία σαν αναπόσπαστο κομμάτι της».

Ο κ. Παπουτσής έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη για εντατική εκπαίδευση των αστυνομικών και τόνισε ότι «είναι καθήκον των αστυνομικών να προστατεύουν το δικαίωμα των πολιτών να απεργούν και να διαμαρτύρονται, όταν αυτό γίνεται ειρηνικά και στο πλαίσιο του νόμου». Επιπλέον, έκανε γνωστή την πρόθεση της κυβέρνησης για ενίσχυση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και αξιολόγησης των αστυνομικών, καθώς και τη συγκρότηση γραφείου για την αντιμετώπιση περιστατικών αυθαιρεσίας στις τάξεις της αστυνομίας.

Με αφορμή τα επεισόδια μεταξύ δημοσιογράφων και αστυνομίας, ο υπουργός, αφού αναγνώρισε την ανάγκη για ασφαλή δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων, σημείωσε ότι «από ηθικής πλευράς δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε έναν δημοσιογράφο και έναν πολίτη» και παράλληλα εστίασε στην «ύπαρξη κόκκινων γραμμών για τις δεοντολογικές δεσμεύσεις των δημοσιογράφων».

Για την ασφάλεια των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ο κ. Παπουτσής πρότεινε τη χρήση ειδικών διακριτικών γιλέκων, πρόταση που, όπως είπε, αντιμετωπίστηκε με μεγάλη επιφύλαξη, καθώς όπως υποστήριξαν οι δημοσιογράφοι, θα τους στοχοποιούσε από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Πρότεινε ακόμη, τη βιντεοσκόπηση των διαδηλώσεων, η οποίες θα εποπτεύονται από πολίτες, όπως γίνεται στο εξωτερικό, ενώ το οπτικό υλικό θα παραδίδεται σε επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να αξιολογούνται έκνομες ενέργειες.

Τέλος, απευθυνόμενος σε μερίδα των συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ, ο υπουργός ανέφερε ότι «θα πρέπει να σταματήσει τις βόλτες σε κομματικά γραφεία και να κάνει τη δουλειά της».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Ελευθέριος Οικονόμου, αφού υπογράμμισε «τον αγώνα, που γίνεται από πλευράς του Σώματος για την αποκήρυξη αυτών που αμαυρώνουν την προσπάθεια των πολλών», ζήτησε τη συμβολή της Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση. Υποστήριξε, δε, το έργο των αστυνομικών και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν αυτό το έργο, σημειώνοντας: «Τα φαντάσματα από το παρελθόν πρέπει να μείνουν οριστικά στο παρελθόν. Οφείλουμε να δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες που θα διασφαλίσουν στο δημοκρατικό πολίτευμα, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη για ασφάλεια. Δικαιούμαστε να είμαστε υπερήφανοι. Είμαστε από τις δημοκρατικότερες αστυνομίες του κόσμου».

Σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους, ο κ. Οικονόμου είπε: «Τιμούμε το επάγγελμα και πρέπει από κοινού, καλόπιστα, να βρούμε τρόπους, έτσι ώστε ο δημοσιογράφος να κάνει με ασφάλεια τη δουλειά του».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, δήλωσε ότι «υπάρχει ανοιχτό μέτωπο με την κρατική αυθαιρεσία» και σημείωσε πως ο κλάδος αγωνίζονται για την αλλαγή της νοοτροπίας στο Σώμα. Τόνισε, δε, ότι «πρέπει να πάψει να ασκείται πολιτική δια της αστυνομίας».

Επιπλέον, έκανε λόγο για «κακοπληρωμένους και πειθαναγκασμένους αστυνομικούς» και εκτίμησε ότι «το κοινωνικό ρεύμα των εξελίξεων, θα παρασύρει και τους ίδιους τους αστυνομικούς». Τέλος, έκανε σαφές, ότι «η ΕΛΑΣ δεν επιδιώκει τη σύγκρουση με καμία κοινωνική τάξη, αφού προέχει η οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων και η επίλυση των προβλημάτων των αστυνομικών. Η κοινωνία των πολιτών είναι η διέξοδος. Θέλουμε τη βοήθεια όλης της κοινωνίας».

Για «ελλειμματική πολιτική ασφαλείας, που αντανακλά άμεσα και στην ασφάλεια των πολιτών και στο έργο των ίδιων των αστυνομικών», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, Δημήτρης Γεωργατζής και διατύπωσε τον προβληματισμό του για τα «κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας», ενώ ζήτησε «καθαρούς κανόνες συμπεριφοράς και επαγγελματικής συνείδησης». 
 http://toaftonoito.blogspot.gr/2011/10/blog-post_8146.html#axzz2treR2lrc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter