Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πρόσωπα και προσωπεία. Το «φαινόμενο» … Σοφία Βούλτεψη!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
(Το κείμενο που σας στέλνω γράφτηκε πριν ένα χρόνο περίπου για τη Βούλτεψη με αφορμή τις καθημερινές προκλητικές "παρεμβάσεις" της)


Φωτο beeroas
Το να είσαι μέσα στο χορό και να τον περιγράφεις σαν να είσαι απ’ έξω, το να παίρνεις αποφάσεις που εξαθλιώνουν έναν ολόκληρο λαό και να τις στηρίζεις, κάνοντας τον κράχτη και τον αβανταδόρο, σαν ένας τρίτος που δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτές, το να ονομάζεις από τη μία –όταν το κόμμα σου δεν κυβερνά- αυτή την πολιτική προδοτική, και από την άλλη – όταν το κόμμα σου συγκυβερνά με αυτούς που πριν ονόμαζες προδότες- να την ονομάζεις πολιτική σωτηρίας, χρειάζεται να έχεις αφενός «ιδιαίτερες» ικανότητες και...
αφετέρου θράσος δίχως όρια!
Η κ. Βούλτεψη, σχεδόν καθημερινά, στέλνει σε sites για τη στήριξη του «κυβερνητικού έργου» -απενοχοποιώντας ταυτόχρονα τη ΝΔ- μία «βιομηχανία κειμένων», που η ίδια υπογράφει. Προκειμένου να πετύχει τους στόχους της, υιοθετεί μεθόδους εκφοβισμού, αποπροσανατολισμού, μεθόδους της μισής αλήθειας, μεθόδους διαστρέβλωσης της ίδιας της πραγματικότητας χειραγωγώντας συνειδήσεις. Χρησιμοποιεί μεθόδους δοκιμασμένες, μεθόδους με ονοματεπώνυμο, στην προσπάθειά της να μας πείσει ότι πρέπει να αποδεχτούμε τη… μοίρα μας και όλα αυτά που μας συμβαίνουν, που βέβαια το καπιταλιστικό σύστημα – το οποίο η ίδια πιστά υπηρετεί ως πολιτικός του υπάλληλος- μας επεφύλαξε.
Υποστηρίζει και αυτή ανερυθρίαστα ότι όσα υιοθετούνται από αυτούς που κυβερνούν, έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη… «σωτηρία» της πατρίδας μας. Προσπαθεί δε καθημερινά να μας πείσει ότι αυτή η… «σωτηρία» περνά απαραιτήτως μέσα από την εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού και αποσιωπά τεχνηέντως ότι… περνά και μέσα από τη συγκέντρωση του υπάρχοντος αλλά και του παραγόμενου πλούτου σε ελάχιστα χέρια στυγνών και αδίστακτων εκμεταλλευτών του, κάτι που οι νόμοι –που έχουν και την προσωπική της σφραγίδα ως βουλευτού- εξασφαλίζουν!

Αφορμή για να γραφούν αυτές οι γραμμές είναι η επιμελής αποσιώπηση -στα κείμενά που υπογράφει- της ιδιότητάς της ως κυβερνητικής βουλευτού και ανώτατου στελέχους της ΝΔ, που φέρει σοβαρότατες και προσωπικές ευθύνες για τα δεινά που περνά σήμερα ο Ελληνικός Λαός.
Είναι η ίδια που έχει ονομάσει προδοτική αυτή την πολιτική, τη λεγόμενη και ως πολιτική του μνημονίου και σήμερα την ίδια μετονομάζει πολιτική σωτηρίας! Βέβαια, αν και η απόσταση μεταξύ προδοσίας και… «σωτηρίας» απέχει παρασάγγας, η κυρία βουλευτής -όπως και από τα κείμενά της αποδεικνύεται - τη διανύει με πολύ μεγάλη ευκολία! Παρ’ όλα αυτά όμως πουθενά στα κείμενά που δημοσιεύει στο διαδίκτυο δεν φαίνεται ότι είναι κυβερνητική βουλευτής και μάλιστα του… «ναι σε όλα», ότι είναι από αυτούς που ψηφίζουν μνημόνια, γιατί… το ζητάει η Τρόικα, και στη συνέχεια ψηφίζουν και τους εφαρμοστικούς νόμους, γιατί, όπως γράφει, κάτι τέτοιο προβλέπεται από τα… μνημόνια!
Βέβαια, γνωρίζει πολύ καλά η κυρία κυβερνητική βουλευτής τα συναισθήματα αγανάκτησης του λαού απέναντι σ’ αυτούς που θάβουν το παρόν και το μέλλον του, που θάβουν το παρόν και το μέλλον των παιδιών του!
Γνωρίζει πολύ καλά τα συναισθήματά μας απέναντι σ’ αυτούς που διαπράττουν αυτό το ειδεχθές έγκλημα, τους νεκροθάφτες της δικιάς μας πατρίδας! Τα συναισθήματα απέναντι σ’ αυτούς που την τεμαχίζουν κομμάτι- κομμάτι και αντί πινακίου φακής την ξεπουλούν σε ντόπιους και ξένους… « ευεργέτες- επενδυτές»!
Γνωρίζει πολύ καλά πόσο μισητοί είναι όλοι αυτοί στο λαό!
Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι ο ανυποψίαστος αναγνώστης –και σε αυτόν κυρίως απευθύνεται, δίκην ελεύθερου σκοπευτή - θα δει με άλλη ματιά τα κείμενα ενός απόμακρου σχολιαστή του εγκλήματος, που μάλιστα του το παρουσιάζει εξωραϊσμένο, παρά κείμενα του πρωταγωνιστή ή του συνεργού σ’ αυτό!
Γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχει ο κίνδυνος να έρθει η ημέρα που θα ζητήσουμε πίσω την πατρίδα μας, την αξιοπρέπειά μας, τις κλεμμένες μας ζωές, όλα όσα μας ανήκουν! Ότι θα έρθει η ημέρα της… «κρίσεως» και για αυτό εμφανίζεται με προσωπείο κομπάρσου, που όμως κάνει πολύ καλά τη «βρώμικη δουλειά» ως πολιτικός υπάλληλος του συστήματος, κρύβοντας επιμελώς το πρόσωπο του πρωταγωνιστή!
Αλλά… έχουσι γνώσιν οι φύλακες!
https://www.facebook.com/alithersis
21/1/2013
ΥΓ. Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση αποδεικνύεται του λόγου του αληθές, σχετικά με τις θέσεις της κ. Βούλτεψη, πριν η ΝΔ συμμετάσχει στην Κυβέρνηση.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-Z5QThHR1YI#
Επίσης από στοιχεία του βιογραφικού, που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα eklogika.gr, η κυρία Βούλτεψη προκύπτει ότι είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ και όχι απλή παρατηρήτρια, όπως παρουσιάζεται στα κείμενα που υπογράφει! Συγκεκριμένα:
Εξελέγη Βουλευτής της Β’ Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004. Υποψήφια βουλευτής σε τιμητική θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2000.
Αναπληρωτής Γραμματέας Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών Υποθέσεων, Μακεδονίας - Θράκης και Αιγαίου.
Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ.
Μέλος των ΟΔΕ Οικονομίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών. Σύμβουλος στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού από το 1990 ώς το 1993. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από το 2000 ώς το 2002, διορισμένη μετά από πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή.
"Το Γρέκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter