Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Καταργήθηκε η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων στην Ιταλία... Στην_Ελλάδα κύριε;



Την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

“Τον Απρίλιο υποσχέθηκα να τερματίσω την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων έως το τέλος του 2013. Επιβεβαίωσα την απόφαση αυτή την Τετάρτη. Σήμερα η υπουργική διάσκεψη θα κρατήσει αυτή την υπόσχεση”, είχε ανακοινώσει μέσω Twitter το πρωί της Παρασκευής ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ε. Λέτα η κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα θα καταργηθεί σταδιακά με μείωση των επιχορηγήσεων από το επόμενο έτος έως και το 2017, όταν και θα καταργηθεί εντελώς. Από εδώ και στο εξής τα ιταλικά κόμματα θα πρέπει να συγκεντρώνουν χρήματα από εθελοντικές χρηματικές συνεισφορές εκ μέρους των πολιτών. “Όσοι πολίτες το επιθυμούν θα μπορούν να διαθέτουν το δυο τοις χιλίοις των εισοδημάτων τους για την στήριξη των κομμάτων” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Παράλληλα, τα κόμματα θα υποχρεωθούν να αναθέσουν τον έλεγχο των ισολογισμών τους σε ανεξάρτητες λογιστικές εταιρίες, ώστε να ξεπεραστεί η αδιαφάνεια και η κακοδιαχείριση των περασμένων ετών», σημείωσε ο Λέτα. ...

Η υπόσχεση του Λέτα να “κόψει” την κρατική χρηματοδότηση προς τα κόμματα ακολουθεί διάφορες περιπτώσεις διαφθοράς σε όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας.

«Μετά την σημαντική αυτή κίνηση σειρά έχει, τώρα, η μείωση του αριθμού βουλευτών και γερουσιαστών», ανέφερε σχετικά ο Γκαετάνο Κουαλιαριέλο, υπουργός αρμόδιος για τις θεσμικές αλλαγές.

“Πρόκειται μόνον για λόγια, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει να επιστρέψει, πρώτα απ' όλα, τις κρατικές χρηματοδοτήσεις 45 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε φέτος για την κάλυψη των εκλογικών εξόδων», δήλωσε επί του θέματος και ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο.

newmoney.gr==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Share on facebookShare on emailShare on favoritesShare on print|More Sharing ServicesMore

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter