Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Έμμεση προειδοποίηση της Ρωσίας στη Σερβία να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

«Για τη Ρωσία δεν είναι αποδεκτό να ενταχθεί η Σερβία στο ΝΑΤΟ, αποτελεί κόκκινη γραμμή», ανέφερε ο ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι.


«Για τη Ρωσία δεν είναι αποδεκτό να ενταχθεί η Σερβία στο ΝΑΤΟ, αποτελεί κόκκινη γραμμή», ανέφερε ο ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι, Αλεξάνταρ Τσεπούριν, μιλώντας σε διάλεξη σε ιδιωτική σχολή διπλωματίας.

Ο κ. Τσεπούριν εκτίμησε ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Σερβίας ενδεχόμενη ένταξη στο ΝΑΤΟ, διότι δεν θα είχε κανένα πρακτικό όφελος, ενώ από την άλλη θα έβλαπτε το καθεστώς ιδιαίτερων σχέσεων που έχει η χώρα με τη Ρωσία.

«Θα ήταν απόλυτη τρέλα να παρακαλάει η Σερβία το ΝΑΤΟ να την δεχθεί στους κόλπους του», επισήμανε ο ρώσος διπλωμάτης και ανέφερε το παράδειγμα της Ουκρανίας που, όπως είπε, «η ένταξη στην Ε.Ε. θα τις επέφερε ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε επτά χρόνια, ενώ οι οικονομικές απώλειες από την διακοπή του ελεύθερου εμπορίου με την Ρωσία θα ξεπερνούσαν τα εκατό δισεκατομμύρια ευρώ».

Ο πρέσβης της Ρωσίας αποκάλυψε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στο Βελιγράδι η σερβική πολιτική ηγεσία τον διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμεί την ένταξη της Σερβίας στο ΝΑΤΟ.

Τόνισε τέλος ότι η Ρωσία δεν αντιτίθεται στην ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρκεί κάτι τέτοιο να μη δυσχεράνει τις σχέσεις με τη Μόσχα.
http://www.naftemporiki.gr/story/735461

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter