Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

Υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης… η Καλαμάτα

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Η Καλαμάτα είναι και αυτή πρωτεύουσα Νομού  με πληθυσμό μάλιστα πολύ μικρότερο της Κατερίνης. Ωστόσο έχει  πολιτιστικούς θεσμούς διεθνούς αναγνώρισης και δεν εκπλήσσει κανέναν η υποψηφιότητα. Εμείς με τον Όλυμπο, το Δίον κτλ τι μπορούμε να διεκδικήσουμε; Φεστιβαλ  νοτιοβαλκανικού κιτς στο ντεκορ καφετεριών; Έκθεση των λιγότερων, πιο υπερεκτιμημένων και λιγότερο πρακτικών πολιτιστικών χώρων; Καλιστεία λιγότερο τοπικιστών αιρετών; Προβληματιστείτε......
 
Πρόταση της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 ετοιμάζεται από τον ομώνυμο δήμο, η οποία και θα κατατεθεί την Τετάρτη.
Ο δήμος έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία, ενημερώνοντας σημαντικές προσωπικότητες της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, για την υποστήριξη του αιτήματος.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας...
, τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως η μεσσηνιακή πρωτεύουσα έχει υπέρ της σημαντικά επιχειρήματα για την επιλογή της, καθώς «είναι η πόλη από την οποία ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 και εδώ συγκεντρώθηκαν οι ηγέτες του αγώνα για να εκπέμψουν το μήνυμα της αποτίναξης του οθωμανικού ζυγού».
Παράλληλα ο κ. Νίκας σημείωσε ότι, υπέρ της υποψηφιότητας της Καλαμάτας συνηγορούν, η αξιοσημείωτη πολιτιστική της διαδρομή επί δεκαετίες, οι υποδομές που διακονούν τον πολιτισμό με κορυφαία το Μέγαρο Χορού, καθώς και οι διεθνείς εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, που διοργανώνεται επί σειρά ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter