Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Αικατερίνεια 2013 - Δήμος Κατερίνης .

Εκτός από το αφιέρωμα στους Νομπελίστες ποιητές μας Σεφέρη-Ελύτη, ιδέα του πολιτιστικού οργανισμού Λιτοχώρου και το αφιέρωμα μουσικής και λόγου στον Κων/νο Καβάφη, εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, το πρόγραμμα του Δήμου Κατερίνης είναι φτωχό.Αν σκεφτεί κανείς τις δυναμικές των ανθρώπων του τόπου μας, τη νεολαία μας, τους αθλητές μας, τους νέους μουσικούς αυτής της πόλης... θα καταλάβει πόσο φτωχός είναι ο Δήμος σε ιδέες,όταν ο πολιτισμός έχει ανατεθεί τα τελευταία 8 χρόνια σε ένα παπά και σε μία Παπά. Δυστυχώς κύριοι δεν έχετε κάτι άλλο να προσφέρετε. Ακόμη μια φορά θα γίνουν μάγκες η Εκκλησία, η 2-βάθμια, η Περιφέρεια, τα ΚΑΠΗ και η Σχολή Γονέων. Αυτοί δηλαδή ακριβώς που χρειάζονται για να επανεκλεγεί ο Μάκης.


Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης
 
ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Συμφωνούμε με τον σχολιαστή, με τις εξής σημειώσειςμας:
  • Δεν φταίνε οι θεσμοί που αναφέρει αλλά η κοντόφθαλμη και ψηφοθηρική "πολιτιστική πολιτική" του Δήμου Κατερίνης διαχρονικά (ποιός μπορεί να ξεχάσει τα 10.000 ΕΥΡΩ για την συναυλία της Έφης Θώδη στο πανηγύρι επί Μάχης Ηλιάδου;
  • Ο διαχωρισμός  ανάμεσα σε "προοδευτικό" και "παραδοσιακό" πολιτισμό είχε γίνει στην Θεσσαλονίκη, όταν επι Παπαγεωργόπουλου όντως μόνο Βυζαντινή και Παραδοσιακή μουσική άκουγες (και λίγο μότσαρτ....). Αλλά τώρα με τους "προοδευτικούς' είναι σαν να είσαι στο ΚΨΜ του enterprice από το star trek...."Διεθνιστικές" παραστάσεις και εκδηλώσεις που δεν αντλούν τίποτε από τον τόπο που ανεβαίνουν σε μια επίδειξη αρχονοχωριατισμού και ραγιάδικου μιμητισμού.....Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση και ελπίζουμε στην παραεπόμενη δημοτική τετραετία ( γιατί και αυτή είναι leased) να δούμε κάποια αλλάγη.
  • ΥΓ: Πάντως η έκθεση "Μέθεξις" στην Εκάβη, είναι κάτι που παντρεύει τις πιο σύγχρονες τάσεις στην τέχνη με την παραδοσιακή ΤΟΠΙΚΗ καλλιτεχνία. Από μόνη της δεν αρκεί να αλλάξει  την απομονώμέμη από την πόλη εικόνα των Αικατερινίων αλλά θεωρούμε πως δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη έστω και αν είναι μόνη....(Και ναι ξέρουμε τους συντελεστές, αλλά δεν νομίζουμε πως τους κολακεύουμε στο ελάχιστο....)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter