Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Tα βρώμικα μυστικά μιας λίστας..

Είναι το καλύτερα φυλαγμένο κοινό μυστικό της χώρας: Η λίστα Lagarde.
Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι σε αυτή την χώρα δεν λειτουργούν οι θεσμοί. Αν θέλουν μπορούν να ξεκινήσουν ένα απίστευτο γαϊτανάκι αποκαλύψεων. Κανείς δεν τολμά, όμως, να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.
Φοβούνται ότι αυτά που θα βγουν θα είναι πιο τρομακτικά κι από το ζεϊμπέκικο του Άκη.. Σε μία ευνοούμενη πολιτεία η δημοσιοποίηση μιας τέτοιας λίστας θα είχε κινητοποιήσει τις φορολογικές και τις δικαστικές αρχές. Οι φορολογικές αρχές θα έψαχναν να... βρουν αν οι φορολογούμενοι δικαιολογούσαν τα ποσά που φέρονται να κατέχουν . Οι δικαστικές αρχές, με την σειρά τους, αν υπάρχουν άλλου είδους παραβάσεις. ΄Όπως, για παράδειγμα, αν υπάρχουν υπόχρεοι για δηλώσεις πόθεν έσχες ή αν πίσω από ονόματα και λογαριασμούς ανακαλυφθούν διαδρομές για το λεγόμενο μαύρο πολιτικό χρήμα.

Τι συνέβη απ΄ όλα αυτά; Έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι στους φορολογούμενους; Μας είπαν ότι ο έλεγχος είχε ξεκινήσει. Τι απέδειξε; Να μην μας πουν ποιοί ήταν οι καλοί και ποιοί ήταν οι κακοί φορολογούμενοι. Να μας πουν πόσα χρήματα συγκέντρωσαν από τους ελέγχους. Αν ο κύριος Φούφουτος έχει στην τράπεζα 100 ευρώ που δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει, ο κ. Φούφουτος θα πρέπει να πληρώσει τους φόρους που του αναλογούν.

Τι έγινε, λοιπόν; Όλοι δικαιολογούν τις καταθέσεις τους; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν άνθρωποι που θα έπρεπε να δηλώσουν τα χρήματα αυτά στο πόθεν έσχες; Το έκαναν; Αν δεν το έκαναν, τι κατηγορίες θα έπρεπε ν αντιμετωπίσουν;

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ έχει ασχοληθεί η Βουλή των Ελλήνων με τον πρώην υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου και την λίστα Lagarde επί σειρά εβδομάδων, δεν έχουμε γίνει σοφότεροι. Το αντίθετο, πολλοί προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ο κόσμος της λίστας Lagarde ξεκινούσε από τις ξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου και τελείωνε στον ίδιο τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Θα πει κανείς ότι δεν μας ακούει κάποιος. Λέμε, λέμε και το πολύ - πολύ να μας πουν στο τέλος και γραφικούς. Δίκιο έχει. Θα συνεχίσουμε, όμως, να φωνάζουμε μέχρι να μάθουμε όλη την αλήθεια γι’ αυτή την περίφημη λίστα. Ξέρουμε ότι απέναντί μας βρίσκονται πανίσχυρα συμφέροντα. Έχουν την δυνατότητα να στείλουν έξω από την πόρτα του καθενός από εμάς το ΣΔΟΕ, το Ηθών και την αντιτρομοκρατική. Κάποια στιγμή, όμως, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι αν δεν απαλλαγούμε από αυτές τις σκιές, δεν δικαιούμαστε να δούμε ένα καλύτερο μέλλον. Θα πνιγούμε όλοι μαζί στα απόνερα της διαπλοκής..

Άρθρο:Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή:capital.gr.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/10/t_10.html#ixzz2hd6rffCY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter