Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ο Φαήλος από τον πολυ Εθνικισμό…Θα σου πάρει το σπίτι να το δώσει στη Τροϊκα ! @Failosk @AdonisGeoriadi


σ.σ. είμαστε όλοι “σκυλολοί” όπως θα έλεγε κι ο JFK
Όσοι έχουν γονατίσει από τους φόρους, που το ίδιο το κράτος έβαλε, έχουν πλέον διέξοδο να «απαλλαγούν» ..από το σπίτι τους για να ξοφλήσουν τα χρέη τους!

Αυτό προβλέπει το άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τη φορολογία των ακινήτων, αφού το «καλό» κράτος, που όλους μας σκέφτεται αποφάσισε με αυτό τον τρόπο οι οφειλέτες θα αποφεύγουν τις ποινικές διώξεις και τη φυλακή.

Ποια θα είναι η διαδικασία; Οι πολίτες θα εκχωρούν το ακίνητό τους στο Ελληνικό Δημόσιο και θα γίνεται συμψηφισμός των οφειλών με την αξία του ακινήτου που θα αποτιμάται κατά περίπτωση βάσει ειδικής μεθοδολογίας.

Αυτό το νομοσχέδιο θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα, από το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι πολίτες θα έχουν τις εξής επιλογές:

*Να μεταβιβάσουν σε τρίτον την πλήρη κυριότητα του ακινήτου με ταυτόχρονη εκχώρηση της απαίτησης καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού στο Ελληνικό Δημόσιο. Με αυτόν τον τρόπο τα χρέη περνούν στο νέο ιδιοκτήτη ο οποίος θα είναι και ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την εξόφληση των οφειλών που έχει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης στο Δημόσιο.

* Να παραχωρήσουν στο Ελληνικό Δημόσιο την πλήρη κυριότητα ακινήτου ίσης τουλάχιστον αξίας με το ποσό του εξοφλούμενου φόρου.

Και επειδή η κλεψιά δεν έχει τέλος, αν κάποιος μεταβιβάσει στο κράτος ένα ακίνητο, η αξία του οποίου υπερβαίνει την οφειλή του, τότε η διαφορά δεν του επιστρέφεται!

Τέλος, από το 2014, δεν θα μπορεί να γίνεται καμία μεταβίβαση αν δεν έχει πληρωθεί ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων.

Έτσι, το Υπουργείο Οικονομικών βάζει σε ρόλο επόπτη συμβολαιογράφους, φύλακες μεταγραφών και προϊσταμένους των κτηματολογικών γραφείων, στους οποίους αναθέτει τον έλεγχο για το εάν έχει καταβληθεί ο νέος φόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter