Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Μπουτάρης: Μετονόμασε την πλατεία Καραϊσκάκη σε πλατεία "Δυρραχίου-Αλβανίας"...


..και ύψωσε την Αλβανική σημαία απέναντι απ΄τον ΟΣΕ Θεσσαλονίκης.


Δείτε παρακάτω βίντεο με τη "φυγάδευση" του Δημάρχου και το γιουχάισμα πολιτών..
Ένταση προκλήθηκε κατά την τελετή μετονομασίας της πλατείας Καραϊσκάκη, απέναντι από το σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, σε πλατεία Δυρραχίου. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ήρθε... αντιμέτωπος με τις έντονες αποδοκιμασίες κατοίκων της περιοχής και κατάφερε να αποχωρήσει υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Κάτοικοι της περιοχής και άλλα άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη μετονομασία του πάρκου σε «Δυρράχιο – Αλβανία».


Οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, των μεταναστών, ενώ αποδοκίμασαν τους επισήμους κατά την αποχώρησή τους. Χάρη στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων αποφεύχθηκαν τυχόν επεισόδια.

Παρών στην εκδήλωση για τη μετονομασία του πάρκου στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Μοναστηρίου, ήταν και ο δήμαρχος Δυρραχίου Βανγκιούζ Ντάκο.

Η μετονομασία εντάσσεται στο πλαίσιο αδελφοποίησης των δύο πόλεων, ενώ σε ανταπόδοση, σύντομα θα εγκαινιαστεί και αντίστοιχο πάρκο, με την ονομασία «Θεσσαλονίκη», σε κεντρικό σημείο του Δυρραχίου.

Στην ομιλία του ο κ. Μπουτάρης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το κλίμα ειρήνης και συνεργασίας καλλιεργούν μόνο οι σχέσεις καλής γειτονίας, η λεγόμενη διπλωματία των πόλεων και όχι οι πολιτικές διαφωνίες. Σημείωσε επίσης, ότι στην περιοχή αυτή, μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό, τις τελευταίες δύο δεκαετίες, πέρασαν χιλιάδες μετανάστες που έφθαναν στην Ελλάδα, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Αλβανός ομόλογός του κ. Ντάκο, ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ενδυναμώνουν τις σχέσεις φιλίας και ειρήνης μεταξύ των γειτονικών λαών.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/10/blog-post_7503.html#ixzz2hA7SNmC8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter