Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ : Ποιος φταίει για τα τόσα αδέσποτα στους δρόμους;

τοαυτονοητο: Εγκληματική αδιαφορία από τον αδρά επιχορηγούμενο Δήμο Κατερίνη σύμφωνα με του ζωόφιλους.......

Το να απευθύνεις "κατηγορώ" σε πολίτες οι οποίοι είναι ανενημέρωτοι και δεν ελέγχονται από κανέναν σαφώς είναι εύκολο και σαφώς ευνόητο. Το δύσκολο είναι να καταφέρεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που έχουν οριστεί τουλάχιστον από το νόμο ως αρμόδιοι για την ΠΡΟΛΗΨΗ, στο όνομα της οποίας εγκρίνονται κάθε χρόνο πάνω από 100.000 ευρώ τα οποία "χάνονται στα κανάλια της γραφειοκρατίας". 
Ένα απλό παράδειγμα. Πριν από δύο μήνες, και μετά από πολλές προσπάθειες, με ορισμένο υπεύθυνο από τον Δήμο τον αντιδήμαρχο κ. Μπουρονίκο, ο οποίος σαφώς και έδειξε την καλύτερη πρόθεση για την επίλυση των προβλημάτων και δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε αυτό, ξεκίνησε πρόγραμμα στειρώσεων των "επειγόντων". Αυτό σημαίνει προτεραιότητα στα θηλυκά ζώα, σε όσα είναι σε οίστρο και σε όσα έχουν ζευγαρώσει και ακόμη βρίσκονται στο πρώτο 20ήμερο ασφαλείας.

Στειρώθηκαν σαφώς, όπως και έπρεπε περίπου 80 ζώα τα οποία ζούσαν αφρόντιστα μέσα στο κυνοκομείο και τα υπόλοιπα ήταν αδέσποτα του δρόμου. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίσθηκαν οι αρμόδιοι. 

Για τους δύο αυτούς μήνες παρακαλούσαμε να ενταχθούν στο πρόγραμμα τέσσερις θηλυκές σκύλες στην παραλία, και το μόνο που συνέβαινε ήταν να μας στέλνουν από τον Άννα στον Καιάφα ή να απαντούν "ναι, βεβαίως, την άλλη βδομάδα". Εν τω μεταξύ στειρώθηκαν σκυλιά τα οποία δεν ήταν σε οίστρο, κάποια ίσως και ιδιόκτητα. Τα αρχεία ζητήθηκαν μέσω αίτησης, αλλά απάντηση δεν ελήφθη ακόμη καμμία.
Το αποτέλεσμα ήταν να γεννηθούν 36 κουτάβια στην παραλία, τα οποία ταίζονται από ελάχιστους εθελοντές. Το δίκαιο δεν είναι τώρα όλοι αυτοί που αναμιγνύονται στην "εκτέλεση του προγράμματος" χωρίς να συμβουλεύονται αυτούς που αγωνίζονται στο δρόμο να πάρουν τα 36 κουτάβια σπίτια τους??!! 
Τηλεφωνήστε στο Δήμο Κατερίνης και διαμαρτυρηθείτε: 2351350467 Μπατσαρά 2351350451 Κούκουλης 2351350454 Μπουρονίκος 2351078550 συμβεβλημένο κτηνιατρείο (Ασημίνα Λιμπανοβνού.
* Αυτή τη στιγμή λειτουργεί πρόγραμμα στειρώσεων πάλι για επείγοντα. Εφόσον πέσει στην αντίληψή σας θηλυκός σκύλος σε οίστρο (ακολουθείται από πολλά αρσενικά), ή έχετε γνώση ότι έχει ζευγαρώσει στο τελευταίο διάστημα πιάστε το τηλέφωνο και απαιτείστε να στειρωθούν. Μην δεχτείτε αρνητική απάντηση. Ο Δήμος εισπράττει τέλη και φόρους, όπως και το κράτος, και προβλέπει μέρος αυτών να διατίθεται σε αυτό τον τομέα για την εύρρυθμη ζωή της κάθε πόλης. Βγάζετε πάντα φωτογραφίες στον σκύλο έτσι ώστε να υπάρχει τρόπος ελέγχου και ζητάτε να γίνει η επανένταξη αφού ειδοποιηθείτε στο ίδιο μέρος.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter