Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

τοαυτονοητο: Αυτό δεν είναι φονταμενταλιστική λογοκρισία!!!!! Ο Μπουτάρης και το ΥΠΕΞ απομάκρυναν καλλιτεχνικό βίντεο σε έκθεση στην Θεσσαλονίκη, ύστερα από απαίτηση των Τούρκων!!!!!!Γαργάρα οι επιλεκτικά ευαίσθητοι υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου!!!!

τοαυτονόητο: Αλήθεια.....ποιά είναι η "μουσουλαμανική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, ποιός ο εκπρόσωπός της και πότε εκλέχθηκε;
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στη μουσουλμανική κοινότητα της Θεσσαλονίκης ένα βίντεο που προβαλλόταν στον μουσειακό χώρο του Αλατζά Ιμαρέτ στο πλαίσιο της Bienalle Σύγχρονης Τέχνης. Πρόκειται για ένα βίντεο που απεικονίζει μια γυναίκα μέσα στο νερό και της οποίας το στήθος αποκαλύπτεται όταν το νερό υποχωρεί.

Ο εκπρόσωπος της μουσουλμανικής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη επικοινώνησε με τον Γιάννη Μπουτάρη καθώς και με τους
υπευθύνους της έκθεσης και εξέφρασε την διαμαρτυρία του για την προβολή του βίντεο. Υποστήριξε ότι το Αλατζά Ιμαρέτ είναι χώρος λατρείας και ότι το σημείο προβολής του βίντεο συμπίπτει με το σημείο στο οποίο στρέφονται οι μουσουλμάνοι όταν προσεύχονται.

Για το θέμα ενημερώθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας το οποίο επικοινώνησε με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας τη διακοπή της συγκεκριμένης προβολής στο Αλατζά Ιμαρέτ. Το ελληνικό Υπουργείο έδωσε σαφείς οδηγίες προς τη διεύθυνση της έκθεσης προκειμένου να υλοποιηθεί το αίτημα του τουρκικού ΥΠΕΞ. Σχετική υπόδειξη έγινε και από το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Το αίτημα για διακοπή της προβολής βρήκε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τη διοίκηση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κάθετα αντίθετους.

«Πήρα την κ. Κοσκινά και συμφωνήσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να κατεβεί το βίντεο γιατί δεν υπακούμε σε κάθε είδους εντολές και γιατί η τέχνη απολαμβάνει μια ασυλία» δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Τελικά οι πιέσεις της τουρκικής πλευράς οδήγησαν στην απόσυρση του βίντεο από τον χώρο του Αλατζά Ιμαρέτ και στην μετακίνησή του στη Μονή Λαζαριστών.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter