Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Πόσο θα στοιχίσουν στο Δήμο οι δικηγόροι για την δίκη Παπαγεωργόπουλου;Όσο 4 μήνες λειτουργίας της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου!

TOAYTONOHTO: Οι δικηγόροι του Δήμου Κατερίνης, πόσο έχουν στοιχίσει άραγε; Πόσους δικηγόρους θα μπορούσε να απασχολεί μόνιμα ο Δήμος αντί να αναθέτει από καναδυό υποθέσεις σε κάθε Κατερινιώτη Δικηγόρο;  
Αυτό και άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα για τη Δίκη.
Σήμερα έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο καθορισμός της αμοιβής εξωτερικού δικηγόρου, στον οποίο ανατέθηκε η εκτέλεση και ο χειρισμός δικαστικών ενεργειών για υποστήριξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων του Δήμου στην έφεση που άσκησαν οι 1) Π. Σαξώνης, 2) Μ. Λεμούσιας, 3) Β. Παπαγεωργόπουλος, 4) Γ. Γκαϊδατζής, 5) Θ. Γκόλας.
Με την υπ αρ. 1422/9-10-2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η υπόθεση ανατέθηκε στους δικηγόρους Θεσσαλονίκης Νικόλαο Χατζηνικολάου ( ΑΜΔΣΘ 6224) και Δημήτριο Νούσιο (ΑΜΔΣΘ 3964).


Το θέμα είναι πως οι δικηγόροι αυτοί είναι απλήρωτοι ακόμα από την πρώτη δίκη! Το ποσό που οφείλει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στους δύο δικηγόρους ανέρχεται στα 27.000€. Η πρόταση που θα καταθέσει σήμερα ο Δήμαρχος για την έφεση ανέρχεται στα 30.000€.


Και τώρα αρχίζει το ενδιαφέρον:
Ο ένας από τους δύο δικηγόρους είναι ταυτόχρονα και νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, με γραφείο στα κεντρικά της Τράπεζας και εσωτερικό τηλέφωνο 231029Χ27Χ (για ευνόητους λόγους δεν το αναφέρω ολόκληρο είναι όμως στην διάθεσή μας). Την περίοδο που προετοιμαζόταν για τη δίκη και κατά τη διάρκειά της(6 μήνες) το σίγουρο είναι ότι δεν πληρώθηκε από τον Δήμο. Η Τράπεζα Πειραιώς είναι και επίσημη τράπεζα του Δήμου. Τι συμφωνία έχει γίνει ώστε ο δικηγόρος να μην πηγαίνει στην Τράπεζα, να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου και να μην πληρώνεται από το Δήμο αλλά από την Τράπεζα; Και να αναλαμβάνει και την έφεση; Πληρωνόταν από την τράπεζα Πειραιώς κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη δίκη; Κι αν ναι με τι αντάλλαγμα παραχώρησε η τράπεζα έναν νομικό της σύμβουλο στο Δήμο, στο ισόγειο του οποίου έχει υποκατάστημα;


Ο έτερος δικηγόρος είναι στενός συνεργάτης του του ειδικού συμβούλου του Δημάρχου. Έχουν γραφείο στην Β. Ηρακλείου 26, στο ίδιο κτήριο με τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα μέχρι πριν λίγες ημέρες δήλωναν τον ίδιο αριθμό φαξ αλλά έπειτα από τις σχετικές καταγγελίες του κυρίου Μάτη, όλως τυχαίως το φαξ αφαιρέθηκε από το προφίλ του συμβούλου του Δημάρχου στο Δικηγορικό Σύλλογο αλλά υπάρχει στον Χρυσό Οδηγό. Μάλιστα ο Δήμαρχος είχε πει πως ο κύριος Σοφιαλίδης θα αξιολογήσει τους δικηγόρους για την υπόθεση, θα αξιολογήσει δηλαδή τον άνθρωπο με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο γραφείο!
























Η δε απόφαση, σύμφωνα με μια εγκύκλιο που επιτρέπει κάτι τέτοιο, δεν εστάλη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία όμως ψάχνει τη νομιμότητα της εν λευκώ εξουσιοδότησης στο Δήμαρχο ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες εξετάζεται και η νομιμότητα της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τον εκ νέου διορισμό των συνηγόρων.

ΥΓ: Κουζ: Ποιος αντιδήμαρχος έχει 258.856 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς με αξία κτήσης 258.856 ευρώ σύμφωνα με το πόθεν έσχες του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter