Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

"Ασπίδα" η Βουλή σε Μάκη Ψωμιάδη για τα χρέη προς ΑΕΚ και Δημόσιο!

Δεν μπορεί η πολιτεία να αντικαταστήσει την ΑΕΚ στις δίκες με τον Μάκη Ψωμιάδη και να διεκδικήσει τα χρήματα που του έχουν υπεξαιρεθεί, σύμφωνα με απόφαση της ίδιας.Συγκεκριμένα, στις 8 Αυγούστου είχε γίνει γνωστή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, μέσω τροπολογίας, να δύναται το Δημόσιο να υποκαταστήσει μια ανώνυμη εταιρεία που βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. 
Και όμως πέρα από κάθε λογική η πρόταση απορρίφθηκε! 
Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αναφέρει ότι στην χθεσινή του συνεδρίαση το Β" τμήμα Θερινών διακοπών της Βουλής συζήτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η κυβέρνηση την απέρριψε. Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση ήταν να μην ξεφεύγουν από ποινικές ευθύνες περιπτώσεις ιδιοκτητών-μετόχων, εις βάρος των οποίων εκκρεμούν δίκες που σχετίζονται με το οικονομικό έγκλημα. Με το παράδειγμα του Μάκη Ψωμιάδη να είναι το πιο χειροπιαστό, αλλά και τα χρήματα που έχει υπεξαιρέσει απο τα ταμεία των κιτρινόμαυρων. Σύμφωνα με αυτή την εξέλιξη, το Δημόσιο δεν μπορεί να τεθεί αντιμέτωπο με τον Μάκη Ψωμιάδη στις δίκες που έχει ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ και δεν μπορεί να διεκδικήσει τα χρήματα αντί της Ένωσης, η οποία δεν υφίσταται ως ανώνυμη εταιρεία, έχοντας μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Σύμφωνα με την ιδιαιτέρως αιχμηρή ανακοίνωση του αθλητικού τμήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αποδεικνύεται, ότι εκτός από την εξυπηρέτηση των πολιτικών της τρόϊκας, η διαπλεκόμενη συγκυβέρνηση συναγελάζεται και εξυπηρετεί τα τρωκτικά που κάνουν πάρτι και λεηλατούν ιστορικούς αθλητικούς συλλόγους, στερώντας από το δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς την δυνατότητα είσπραξης πολλών εκατομμυρίων ευρώ άμεσα».

Κι ακόμη, «επιβραβεύεται η παρανομία ανθρώπων που αξιοποιούν πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία, με τις οποίες ορίζεται η υποχρεωτική πτώχευση και εκκαθάριση εντός τριών μηνών από τον υποβιβασμό της ομάδας. Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος, ώστε να εισπραχθούν οι επιδικασμένες απαιτήσεις από το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και ταυτόχρονα τα ερασιτεχνικά τους σωματεία να χάνουν κατ' αντιστοιχία τους οικονομικούς πόρους που τους αναλογούν. Ο μηχανισμός αυτός» επισημαίνεται, «τείνει να μετατραπεί σε εργαλείο από τους επιτήδειους που λυμαίνονται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με την ανοχή των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter