Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

“ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΟΙ ΤΣΕΤΣΕΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ”ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ 

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης –Π.Σταφυλά
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι του ΛιβάνουΟΤVoγνωστός λιβανέζος δημοσιογράφος και πολιτικός SalemZahran,αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο των μυστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ρώσικων αρχών και τσετσένων απαγωγέων για την τύχη των Επισκόπων.
Ισχυρίζεται ότι οι Επίσκοποι δολοφονήθηκαν γιατί οι Ρώσοι αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα των Tσετσένων για ανταλλαγή κρατουμένων και άμεση απελευθέρωση ομοεθνών τους αυτονομιστών που κρατούνται σε ρώσικες φυλακές.
Παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την επίμαχη συνέντευξη:
-Δημοσιογράφος:Πως εξηγείται το γεγονός ότι κανείς πια δεν μιλάει για τους επισκόπους,κανείς δεν κάνει μια έρευνα για να δει που βρίσκονται κι αν μπορούν να δοθούν κάποια ανταλλάγματα κανείς πια δεν αναρωτιέται τι συμβαίνει και μην ξεχνάμε ότι δεν πρόκειται για οποιαδήποτε πρόσωπα αλλά για δύο επισκόπους.
-Salem Zahran:Γνωρίζω ότι οι απαγωγείς ζήτησαν από τους επισκόπους ν’ασπαστούν και να διαδώσουν το Ισλάμ, διαφορετικά θα τους σκότωναν.Αυτό το περιστατικό το γνωρίζω πολύ καλά.Δε γνωρίζω τι απάντησαν οι επίσκοποι σ’αυτό.Αν ήταν έτοιμοι να διαδώσουν το Ισλάμ…Προσωπικά εκτιμώ ότι μία τέτοια απαίτηση δεν είναι λογική.Συνιστά προσβολή της θρησκείας του άλλου και στο Ισλάμ αυτό δεν είναι επιτρεπτό.Παρά ταύτα οι άνθρωποι αυτοί σκότωσαν τους επισκόπους.Έχουν σκοτώσει ιερείς αλλά και ιμάμηδες που είναι της θρησκείας τους.ΤοΙσλάμ θα καταδικάσει όλους αυτούς που σκοτώνουν άδικα.Επί του συγκεκριμένου θέματος των δύο επισκόπων : Απήχθησαν από ομάδες τσετσένων και τoκλειδί της λύσης ήταν στα χέρια της Ρωσίας.Οι Τσετσένοι είχαν επικοινωνήσει με τη ρώσικη πλευρά και είχαν ζητήσει να γίνει ανταλλαγή ομήρων.Είχαν απαιτήσει την απελευθέρωση τσετσένων αυτονομιστών κρατουμένων στις ρωσικές φυλακές.
-Δημοσιογράφος:Σύμφωνα με τις πληροφορίες σας οι επίσκοποι είναι εν ζωή;
-Salem Zahran:Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου οι απαγωγείς τους έχουν σίγουρα σκοτώσει, διότι οι ρώσοι κατηγορηματικά αρνήθηκαν να προβούν στην ανταλλαγή κρατουμένων που τους προτάθηκε. Αναλαμβάνω κάθε ευθύνη για τα λεγόμενά μου.
Οι αξιόπιστες πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει στο παρελθόν και που ήθελαν Ρωσία και Ελλάδα να γνωρίζουν εδώ και καιρό την δολοφονία των επισκόπων επιβεβαιώνονται δημοσίως.Η τηλεοπτική είδηση δεν προκάλεσε αίσθηση στους στενά εκκλησιαστικούς κύκλους της Μέσης Ανατολής αφού είναι κοινό μυστικό ποιά ήταν η τύχη των επισκόπων. Άλλωστε το σοκαριστικό πειστήριο του ειδεχθούς εγκλήματος έκανε τον γύρο του κόσμου σε 24 ώρες.

ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜ
Ο πολιτικός και γνωστός δημοσιογράφος του Λιβάνου που αποκάλυψε το παρασκήνιο της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων της μυστικής διπλωματίας στην υπόθεση των επισκόπων, έκανε τις δηλώσεις δημόσια σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό εδώ και τρεις μέρες.Πρόκειται για δημόσιο πρόσωπο του Λιβάνου που απολαμβάνει ευρύτατης κοινής αποδοχής τόσο χριστιανών όσο και μουσουλμάνων.Καμία διάψευση δεν ακολούθησε την πολύκροτη συνέντευξη του Λιβανέζου πολιτικού ούτε από το Πατριαρχείο Αντιοχείας που κατ’ ουσίαν εδρεύει στο Μπαλαμαμπάντ της Βηρυττού στο Λίβανο ούτε και από τις ρώσικες αρχές οι οποίες θεωρούνται άμεσα εμπλεκόμενες στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων.Στον αντίποδα αυτής της εξέλιξης , οι Τζιχαιστές της Συρίας δέχθηκαν από την πρώτη στιγμή να απελευθερώσουν περίπου 200 Κούρδους αιχμαλώτους με αντάλλαγμα τη ζωή ενός και μόνο τοπικού ηγέτη τους.

YEVGENI RODIONOV
Οι Ρώσοι γνωρίζουν πολύ καλά τις πρακτικές των τσετσένων αυτονομιστών όσον αφορά τη διαχείρηση αιχμαλώτων. Ο19χρονοςστρατιώτηςYevgenyAleksandrovichRodionov αποκεφαλίστηκε από τσετσένους ισλαμιστέςστο χωριό Μπαμούτ στις 23/05/96, ημέρα των γεννεθλίων του. Ο δήμιος του Ruslan Khaikhoroyev, ομολόγησε ότι « είχαν ζητήσει από τους κρατουμένους να προσηλυτισθούν στο Ισλάμ εάν ήθελαν να ζήσουν ».Ο Εβγκένι που αρνήθηκε να αποχωρισθεί το σταυρό του και να απαρνηθεί την πίστη του, βασανίσθηκε για τρείς μήνες και τελικά αποκεφαλίσθηκε (ICrussia).Eπίσης γνωρίζουν πολύ καλά τα δεκάδες βίντεο με αποκεφαλισμούς στρατιωτών τους και ρώσων πολιτών από εξτρεμιστές μουσουλμάνους. Ενδεικτικό ότι χρησιμοποιούν πάντα μικρό μαχαίρι στον τελετουργικό σφαγιασμό των χριστιανών (liveleaks) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter