Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

Εντάλματα σύλληψης για τον πρώην υπ. Εσωτερικών της Κύπρου και τον γιο του για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Εντάλματα σύλληψης για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη και τον γιο του Μιχάλη, εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, μετά από αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοσή τους στην Ελλάδα για την υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. 
Τα εντάλματα αναμένεται να εκτελεσθούν εντός της ημέρας. Ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης δήλωσε ότι από την ώρα που εκδόθηκε το ένταλμα η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να το εκτελέσει. Εάν, είπε, ο κ. Μιχαηλίδης και ο γιός του συναινέσουν στην εκτέλεση των ενταλμάτων για έκδοση τους στην Ελλάδα, τότε το θέμα τελειώνει εκεί. Σε περίπτωση άρνησής τους, τότε το Δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει εντός εξήντα ημερών για την έκδοσή τους στην Ελλάδα. 

Οι ελληνικές αρχές, είχαν προχωρήσει σε έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τον Ντ. Μιχαηλίδη και τον γιο του, μετά από αίτημα των ανακριτών σχετικά με την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των TOR-M1. 

Ο Κύπριος πρώην υπουργός και ο γιος του κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν με τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας των TOR-M1 από το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος τους, ο Kύπριος πολιτικός και ο γιος του εμπλέκονται σε υπεράκτια εταιρεία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό. Τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Κύπρο, στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του. Πάντως και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή, Ναυτεμπορική 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter