Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

«Ανοχή τέλος» για τους καταστηματάρχες που δεν καταβάλλουν τις οφειλές τους «Σηκώνονται» τα τραπεζοκαθίσματα από κοινόχρηστους χώρους

τοαυτονοητο: Τα Πιερικά ΜΜΕ που με περισσή προθυμία μεταδίδουν ως είδηση το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ για την ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ, γιατί δεν δημοσιεύουν (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και την απόφαση γιά ακύρωση των παταριών; Και γιατί δεν κάνουν ρεπορταζ για το θέμα, παρά κάνουν αναδημοσιεύσεις;

Αποφασισμένη να βάλει τάξη στο θέμα ασυνέπειας πληρωμής οφειλών προς το Δήμο Κατερίνης για τραπεζοκαθίσματα που αναπτύσσονται σε κοινόχρηστους χώρους από καταστήματα εστίασης είναι η Δημοτική Αρχή, διαμηνύοντας παράλληλα, πως «η ανοχή λαμβάνει τέλος για όσους είναι ασυνεπείς. Θα υποστούν τις κυρώσεις
που προβλέπει ο νόμος».
Στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία των αντιδημάρχων Διοικητικών - Οικονομικών υπηρεσιών Παναγιώτη Μπερεδήμα και Δημοτικής Αστυνομίας Αναστάσιου Παπαζήση και παρουσία κλιμακίου
της Ελληνικής Αστυνομίας απομάκρυναν 87 τραπεζοκαθίσματα από εξωτερικό χώρο καταστήματος στο δημοτικό πάρκο.

Η επιχείρηση έγινε με την συνδρομή των αντιδημάρχων Kαθαριότητας Λάζου Ντόντη και Τεχνικών Έργων Νίκου Παπαζιώγα.

Οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων αφορούν χρέη για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων παρελθόντων ετών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το σύνολο των επιχειρήσεων (πεζόδρομος, δημοτικό πάρκο, πλατεία Ελευθερίας και Δημοκρατίας αντίστοιχα), ανέρχεται σε 85, εκ των οποίων οι 24 οφείλουν συνολικό ποσό, που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Παναγιώτης Μπερεδήμας: «Εφαρμόζουμε τον νόμο»

«Διαπιστώθηκε όσον αφορά στα τραπεζοκαθίσματα, ότι ένα μεγάλο μέρος καταστηματαρχών δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο Δήμο. Εφαρμόζουμε λοιπόν σήμερα το διοικητικό μέτρο της απομάκρυνσης των τραπεζοκαθισμάτων, που είναι το έσχατο αφού προηγουμένως αποστείλαμε έγγραφο τόσο κατά τη διάρκεια του μηνός Μαΐου, όσο και του Ιουνίου, με το οποίο καλούσαμε τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη - που είναι ο μεγαλύτερος χρεώστης του Δήμου- να καταβάλλει τις υποχρεώσεις του» σημειώνει σε δήλωσή του ο κος Μπερεδήμας, ενώ όπως τονίζει:

«Ανάλογα ενημερωτικά - προειδοποιητικά έγγραφα εστάλησαν στους οφειλέτες περισσότεροι εκ των οποίων δεν ανταποκρίθηκαν. Καταλαβαίνετε συνεπώς ότι από εκεί και πέρα είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να συνεχίσουμε ανάλογες επιχειρήσεις για την απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων».

Αναστάσιος Παπαζήσης: «Έσχατο μέτρο η αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων»

Όπως επισημαίνει από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Παπαζήσης: «Αυτό που πρέπει να καταστήσουμε σαφές είναι, ότι, στο επίκεντρο των προσπαθειών μας είναι η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων. Πρωτίστως όμως η εφαρμογή των νόμων και των κείμενων διατάξεων, όσον αφορά και τις υποχρεώσεις που έχουν οι καταστηματάρχες προς το Δήμο.

Από ελέγχους που κάναμε στην Οικονομική Υπηρεσία και στη Δημοτική Αστυνομία, διαπιστώσαμε ότι ενώ μια μερίδα ιδιοκτητών είναι συνεπείς και καταβάλλουν τις οφειλές τους, υπάρχει μια άλλη μερίδα καταστηματαρχών που είναι αδιάφοροι παρά τις επανειλημμένες συστάσεις που τους έχουν γίνει τόσο προφορικά όσο και εγγράφως.

Στους οφειλέτες έχουν μάλιστα επιβληθεί επανειλημμένα πρόστιμα για τα οποία μερίδα των καταστηματαρχών αδιαφορεί. Λαμβάνουμε πλέον το έσχατο μέτρο που είναι η αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων».

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ

Ας επισημανθεί, ότι, γίνεται επίσημη καταγραφή των τραπεζοκαθισμάτων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ υπάρχει μέριμνα για την φύλαξή τους σε ειδικό χώρο του Δήμου για όσο διάστημα χρειαστεί. Όταν και εφόσον γίνει διακανονισμός ή πληρωμή του ποσού που προβλέπεται τότε τα τραπεζοκαθίσματα θα επιστραφούν στον ιδιοκτήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter