Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Απόφαση για επιβολή τέλους παρεπιδημούντων από το 2014 πήρε ο δήμος Δίου­Ολύμπου

Tην απόφαση για επιβολή τέλους παρεπιδηµούντων έλαβε πρόσφατα ο δήμος Δίου­Ολύμπου. Πρόκειται για τέλος που ανέρχεται σε ποσοστό 0,5% επί του µισθώµατος κλίνης για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πάσης λειτουργικής µορφής (ξενοδοχείων, motels, bungalows, ξενώνων και επιπλωµένων διαµερισµάτων και επιχειρήσεων που εκµεταλλεύονται µέχρι και 7 δωµάτια) σε όλη την επικράτεια του δήµου.
Όπως ειπώθηκε στην εισήγηση, η επιβολή τέλους κρίνεται επιβεβληµένη λόγω των αυξηµένων αναγκών που προέρχονται από την τουριστική κίνηση και την επιβάρυνση που δέχεται η περιοχή, λόγω των επισκεπτών.
Σε κάθε περίπτωση, οι απαιτούµενοι πόροι για την κάλυψη των δηµιουργούµενων επιπλέον αναγκών σε κρίσιµους τοµείς όπως η καθαριότητα, το δίκτυο φωτισµού, η ανάπτυξη υποδοµών (έργα οδοποιίας, εξωραϊσµοί, έργα αναπλάσεων κλπ), επιτάσσουν την επιβολή του τέλους.
Η απόφαση αυτή δεν εφαρμόζεται άμεσα αλλά θα ισχύει από 01­01­2014 και αφού περάσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και εγκριθεί. Στην ψηφοφορία του θέματος μειοψήφησε η δηµοτική σύµβουλος Κατερίνα Κουρίτα, προτείνοντας την κατάργηση του και την επιβολή του στα ξενοδοχεία των 4 και 5 αστέρων .
http://www.olympiobima.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%A4%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82/DionOlympos/article/?aid=2894

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter