Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Υμνοι Τσίπρα στον Ανδρέα Παπανδρέου του 1981.

τοαυτονοητο: Κάποιοι (σε όλα τα κόμματα) ζουν ακόμη στο 1981 και παίζουν ακόμα το χαρτί του εμφυλίου και του Εθνικού διχασμού...Περαστικά μας. 
ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ανοιγμα στο ΠΑΣΟΚ [1] του Ανδρέα Παπανδρέου έκανε ο Αλέξης Τσίπρας [2] προκειμένου να επιτεθεί με σφοδρότητα στον Μάκη Βορίδη. Παράλληλα προειδοποίησε πως η σημερινή κυβέρνηση θα «πέσει με πάταγο», για τα στελέχη της οποίας ανέφερε πως έχουν βγει εκτός ελέγχου.

«Ο κ. Βορίδης ξεσάλωσε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της ΝΔ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ [3] αναφερόμενος στην τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, η οποία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, πως ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα.

«Και μέσα στην αντιδημοκρατική φούρια της δεξιάς και των αναμνήσεών του από τα φοιτητικά του χρόνια στην ακροδεξιά, μας παρέδωσε μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του το 1981-85. Ξέρετε γιατί; Το είπε ο ίδιος: Γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς! Που πάει να πει να επαναφέρουν το καθεστώς των διακρίσεων και της εθνικοφροσύνης. Το καθεστώς της μειωμένης δημοκρατίας για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Ακόμη, στην ομιλία του στην Πάτρα αναφέρθηκε και στη σημερινή κυβέρνηση, για την οποία ανέφερε αρκετές φορές πως είναι «μετρημένες» οι ημέρες της. «Θα πέσουν κι οι δυο και θα πέσουν με πάταγο. Οσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για τη χώρα και το λαό. Οσο μένουν αυτοί στη κυβέρνηση τόσο περισσότερο θα βγαίνουν εκτός ελέγχου. Τόσο περισσότερο θα κινδυνεύουν δημοκρατικές κατακτήσεις. Για αυτό είναι η ώρα να βάλει ο λαός μας ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Είναι ώρα να μιλήσουν τα κινήματα αντίστασης και αλληλεγγύης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην Ανγκελα Μέρκελ [4], αλλά και το νεύμα που η καγκελάριος έκανε στον Αντώνη Σαμαρά [5] στη συνάντηση στο Βερολίνο. «Της απευθύνουμε λοιπόν το μήνυμα: όσα νεύματα και να κάνετε στον εκλεχτό σας να έρθει κοντά σας, να τον στηρίζετε να μη πέσει για να σας στηρίζει κι αυτός, τζάμπα κόπος. Ο εκλεχτός σας τελείωσε. Ο πολιτικός του χρόνος έχει τελειώσει. Πάρτε το χαμπάρι. Το Μνημόνιο [6] και τα κόμματα που το στηρίζουν έχουν τελειώσει πολιτικά. Ερχεται η στιγμή να τελειώσουν και τυπικά. Ενα φύσημα θέλουν», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter