Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

τοαυτονοητο: Βιβλίο της Ά γυμνασίου, παρουσιάζει δεσμό 15χρονης με 25χρονο ηλεκτρολόγο, ως "πρώτο έρωτα" με ρομαντική διάθεση!!!!!!!

τοαυτονοητο: Λάβαμε το κείμενο από Κατερινιώτη εκπαιδευτικό και το δημοσιεύουμε με τα συγχαρητήριά μας. Θυμίζουμε πως το κείμενο απευθύνεται σε 13χρονα παιδιά........
Η "ΑΡΠΑΓΗ" ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ.
Έκπληκτη δήθεν η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί την εξέλιξη της "αρπαγής" της 13χρονης Χριστίνας και ο καθένας απορεί για το που φτάσαμε και για το τι μας περιμένει ακόμη. Πήραν φωτιά τα blogs και το facebook λες και κάποιοι τώρα ξυπνήσανε και αντιλήφθηκαν πως μπορεί να τα φτιάχνει μια 13χρονη με έναν 23χρονο.
Ποιος όμως έχει ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης για αυτό το χάλι; Φυσικά το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!!! Παραπέμπω σε ενότητα του τετραδίου εργασιών της Νεοελληνικής Γλώσσας της Ά Γυμνασίου (13 χρονών) (Ενότητα 2η, σελίδα 16, κείμενο 6 [Οσάκις] ) που οι μαθητές καλούνται μέσα από ένα κείμενο της Ρούλας Κακλαμανάκη να κάνουν κάποιες ασκήσεις χωρίς ακόμα να έχει επέμβει εισαγγελέας για το μήνυμα που περνάει στα 13χρονα το ίδιο το κείμενο που μιλάει για τον Σάκη τον ηλεκτρολόγο (20-25 χρονών) που τα έφτιαξε με μια 15χρονη μαθήτρια την Αλέκα και καταγράφηκε ως ο πρώτος έρωτας της τάξης της:
 Και ρωτώ. Είναι ποινικό αδίκημα μια τέτοια σχέση; Είναι φυσιολογική; Γιατί τόσα χρόνια δεν άκουσα από καμία ένωση φιλολόγων κάποια διαμαρτυρία;

Γιατί εμείς οι μεγάλοι πρώτα από όλα σιωπούμε και ανεχόμαστε και διδάσκουμε στα 13χρονα ότι μπορούν να τα φτιάξουν και με κάποιον 10 χρόνια μεγαλύτερό τους χωρίς να τρέχει τίποτα. Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ!!!! ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ!!! ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ!!!

Ιωάννης Μπεϊνάς Εκπαιδευτικός

4 σχόλια:

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

Ο κόσμος είναι αμαθής. Δεν ξέρει ποιο είναι το σωστό και ποιο είναι το λάθος. Ποιο είναι το ουσιώδες και ποιο το επουσιώδες. Ποιο είναι το πολύτιμο και ποιο είναι το ευτελέστερο. Κι αφού δεν ξέρει σωπαίνει. Δεν σωπαίνει από δειλία, αλλά από συναίσθηση της αμάθειας. Το ίδιο είναι αμαθής για την ελευθερία. Δεν ξέρει ποιος είναι ελεύθερος και ποιος είναι δούλος. Είμαστε για γέλια και για κλάματα.
Ποιος θα αγωνιστεί για την ελευθερία , αν δεν την αγαπάει κι αν δεν παίρνει είδηση ότι του λείπει; Το αντίθετο. Πολλοί θεωρούν την δουλεία, κοινωνική κατάκτηση!
Ο Εχθρός πλήττει την Εκπαίδευση και επιτίθεται στα παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

που να θυμάστε κι εσείς τι είναι ο έρωτας, αν τον γνωρίσατε κιόλας....οι 15χρονες συνήθως ερωτεύονται μεγαλύτερους, έτσι είθισται. Αν φτάσατε στο σημείο να θεωρείται ότι θα τους πείτε και πότε θα ερωτευθούν, τότε μάλλον δεν κάνετε ούτε για εκπαιδευτικός και πολύ περισσότερο για γονιός.

toaftonoito team είπε...

ανώνυμε......
εισαι πέραν ιατρικής βοήθειας......
αλλά μάλλον θα είσαι ευτυχισμένος, αφού προσαρμόζεις την πραγματικότητα στα μέτρα σου...
και πιθανόν να κάνεις και καλά......

Ανώνυμος είπε...

Ο "ανώνυμος" μήπως είναι και ανώμαλος;!

Έχει υπόψη του πως η σχέση αυτή μπορεί να καταγγελθεί ως παιδεραστία;!

Έχει υπόψη του πως η σχέση αυτή εμπεδώνεται από παιδάκια 12 ετών, διότι το βιβλίο είναι της Α΄ Γυμνασίου και άρα στη θέση της 15-16χρονης, βρίσκεται ένα ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ να θεωρεί φυσιολογικό να έχει σχέση με 25χρονο;;!!

Εάν ένας 25χρονος μπορεί να κοιτάξει ερωτικά όχι μία 20-25 χρόνων, αλλά μία 15χρονη, τότε κατανοεί ο Ανώνυμος ότι αυτό αποτελεί ανωμαλία;;!! Ένα 15χρονο, είναι ένα μικρό παιδάκι και το σώμα του τόσο άγουρο που μόνο έναν ανώμαλο μπορεί να δελεάσει. Σε έναν φυσιολογικό άνδρα, η σκέψη για σχέση με ένα τόσο μικρό παιδί θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αποκρουστική.

Και τέλος πάντων, ένας 25χρονος, τι είδους σχέση μπορεί να διατηρεί με μια 15χρονη;! Αυτή να αυτός να της λέει ότι ο εργοδότης του είναι πιεστικός και δεν του κολλάει ένσημα, και αυτή να του λέει ότι πέταξαν μια σαΐτα στην τάξη ή κόλλησαν μια τσόχλα στον μπροστινό; Διότι αν κάποιος νομίζει ότι μια 15χρονη διαθέτει ωριμότητα ερωτικής συντροφικής συμπεριφοράς, μάλλον είναι μακριά νυχτωμένος. Πιθανόν, μια 15χρονη, λόγω της τηλεόρασης, να έχει την τάση να μιμηθεί συμπεριφορές ενηλίκων, αλλά εσωτερικά, ένα υγιές μέσο παιδί, έχει πολύ μικρότερη ωριμότητα να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις.

Άκου σχέση με 25χρονο!!!! Αν ζήστε σε ένα Γυμνάσιο ποτέ και δείτε τα παιδάκια αυτά της Α, Β, Γ Γυμνασίου, θα καταλάβετε ότι το κείμενο αυτό είναι αισχρό. Τέτοιες ακραίες ερωτικές τάσεις και συμπεριφορές, θα τις δείτε μόνο από παιδιά ταλαιπωρημένα και παρατημένα με ανύπαρκτες ή προβληματικές οικογενειακές σχέσεις, όπου πιθανόν αι οιο γονείς ή κηδεμόνες τους έχουν και αυτοί άστατη ή υπερβολική ερωτική ζωή. Ένα μέσο 15χρονο κορίτσι βρίσκεται στο επίπεδο του φλερτ, άντε με παιδιά έως 17,5 χρόνων που πάνε στην Γ΄ λυκείου. Κανονικά, ένα 15χρονο κορίτσι, τον 25χρονο τον βλέπει σαν μπάρμπα!

Άντε βαρεμένος κόσμος...

Free Blog Counter