Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ OLYMPOLIS 2013.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

http://www.olympolis.gr/index.php/el/events.html
Παρασκευή 2 Αυγούστου
Αλεξάνδρειο Ίδρυμα Λιτοχώρου
Σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση παρουσιάζουμε το μουσικό έργο Olympolis που έχει συνθέσει το μέλος της μητροπολιτικής ορχήστρας της Ολλανδίας Eddy Koopman, το οποιο έχει γράψει και συνθέσει κατόπιν παραγγελίας μας και θα παρουσιαστεί στο Αλεξάνδρεια Ίδρυμα με τη συμμέτοχη τοπικών μουσικών και χορωδίας. Τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα καλύψει τηλεοπτικά συνεργείο της Ολλανδικής τηλεόρασης.
Έκθεση φωτογραφιών, έντυπων, αναμνηστικών και μεταλλίων από την 100χρονη σύγχρονη, καταγεγραμμένη ιστορία του Όλυμπου, από ιδιωτικές συλλογές και με τη συνδρομή της ελληνικής ομοσπονδίας ορειβασίας και αναρρίχησης.
Παρουσίαση φωτογραφιών του Fred Boissonas κατά την πρώτη του περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή του Όλυμπου (1913) και παράλληλη παρουσίαση από το φωτογραφικό τμήμα της Εστίας Πιερίδων Μουσών των ιδίων φωτογραφιών 100 χρόνια μετά.
Έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Μπαμπανικα που θα παρουσιάσει μια σειρά ταξιδιωτικών φωτογραφιών με θέμα βουνά από όλο τον κόσμο.
Παρουσίαση βιβλίου 100 χρόνια Όλυμπος του Λιτοχωρίτη Σωτήρη Μασταγκά.
Παρουσίαση έργων τέχνης αναγνωρισμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών με βασικό θέμα τον Όλυμπο σε όλα τα επίπεδα της κλασικής και σύγχρονης τέχνης (γλυπτική, ζωγραφική, video art, κλπ.)
Κατά διάρκεια της ημέρας θα συμμετέχουν διάφορα μουσικά σχήματα, art performers και περιπτερά που θα προωθούν και θα παρουσιάζουν προϊόντα της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης.

Σάββατο 3 - Κυριακή 4 Αύγουστου
Οι μουσικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν πίσω από το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα, στο Περιβαλλοντικό πάρκο Λιτοχώρου, όπου θα λάβουν μέρος τοπικά και διεθνή μουσικά σχήματα σε συνεργασία με διεθνείς πολιτιστικούς φορείς. Οι μουσικές αυτές εκδηλώσεις θα καλύπτουν όλο το εύρος μουσικών προτιμήσεων σε ένα ανοιχτό φεστιβάλ που θα έχει σαν στόχο την ανάδειξη του συγκεκριμένου χώρου και την καθιέρωση του σαν πολιτιστικός χώρος εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter