Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Προχωρά στην ίδρυση υπαίθριου πάρκινγκ στην Πλατεία Ευκαρπίδη ο δήμος Κατερίνης

τοαυτονοητο: Έστω και αργά η διοίκηση Χιονίδη πράττει το....αυτονόητο: Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα και αντίδραση του κ. Κυριακίδη (του μόνου που κάνει αντιπολίτευση) στο ΔΣ Κατερίνης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) για το οτι δεν εκμεταλλέυεται το πάρκινγκ Ευκαρπίδη ο Δήμος χάνοντας τουλάχιστον 120.000 ΕΥΡΩ το χρόνο......Βέβαια κανείς δεν θα λογοδοτήσει για αυτά που χάθηκαν μέχρι τώρα στην πόλη της φαιδράς πορτοκαλεώνας..... 


ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ
Στην απόφαση να χορηγήσει άδεια ίδρυσης υπαίθριου πάρκινγκ στην εταιρεία Δημοτικά Πάρκινγκ δήμου Κατερίνης, για την πλατεία δημοκρατίας (Ευκαρπίδη), προχώρησε το τεχνικό τμήμα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Έτσι, σύντομα αναμένεται να ξαναλειτουργήσει ως επιχείρηση, δημοτική αυτήν την φορά, το πάρκινγκ που εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ήταν ελεύθερο.
Η άδεια ίδρυσης «υπαιθρίου
σταθμού αυτοκινήτων μεγάλου μεγέθους», χορηγείται για έξι μήνες, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι τις 15 -9 -2013 θα πρέπει να έχει χορηγηθεί νέα για να συνεχίσει η λειτουργία του. Αναφέρονται επίσης ο αριθμός θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων, που είναι 134 και η επιφάνεια του σταθμού, στα 3.833,15 τ.μ.

Για την άδεια ίδρυσης, η ΔΗ.ΠΑ.Κ. Α.Ε. είχε υποβάλει αίτηση από τις 27-2-2013, με τα σχετικά δικαιολογητικά και σχεδιαγράμματα του έργου. Μαζί, κατατέθηκε πρόσφατη δήλωση εκπροσώπου της ΔΗ.ΠΑ.Κ.- Α.Ε. περί «νομίμου δικαιώματος εκμετάλλευσης του οικοπέδου», απόφαση δημοτικού συμβουλίου και τα απαραίτητα έγγραφα της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Κατερίνης.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η άδεια αυτή δεν απαλλάσσει τον ενδιαφερόμενο από την υποχρέωση να εφοδιαστεί με άλλη άδεια για την οποία προκύπτει αντίστοιχη υποχρέωση από άλλες διατάξεις (άδεια οικοδομής κλπ) και δεν επέχει θέση νομιμοποίησης τυχόν πολεοδομικών παραβάσεων. Μετά την αποπεράτωση του έργου και πριν από την λήξη της παρούσης, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλει στην υπηρεσία μας αίτηση με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για την χορήγηση της άδειας λειτουργίας. Χωρίς την άδεια λειτουργίας ο σταθμός αυτοκινήτων δεν μπορεί να λειτουργήσει.
http://www.olympiobima.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%A4%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82/Katerini/article/?aid=1739

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter