Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Γρίφος το πόσα καταστήματα τραπεζών θα μείνουν στη Κατερίνη!!!

Μέσα από ένα κύκλο συγχωνεύσεων που άνοιξε εδώ και αρκετούς μήνες μια αβεβαιότητα επικρατεί στο τοπικό τραπεζικό κλάδο
Ποια θα είναι τα καταστήματα που θα παραμείνουν στη πόλη της Κατερίνης αλλά και σε ολόκληρο το Νομό Πιερίας ,ποιοι υπάλληλοι θα παραμείνουν στη θέση τους,ποιοι θα βγουν στη σύνταξη ,ποιοι θα παραμείνουν διευθυντές ,ποιες θα είναι οι αποδοχές τους ...
Ήδη από τα 11 υπό συγχώνευση καταστήματα έμειναν τα 10
Όλα τα παραπάνω ερωτήματα βασανίζουν το τοπικό τραπεζικό κλάδο.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή,

Η ΜΕΓΆΛΗ ΕΘΝΙΚΗ και η μεγάλη άλλοτε κραταιά EUROBANK παντρεύτηκαν με επιτυχή ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης και την απόκτηση ποσοστού 84,35% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Eurobank Ergasias (Eurobank) από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Εθνική Τράπεζα), οι δύο τράπεζες προχωρούν άμεσα στην προετοιμασία της ενοποίησης των δύο οργανισμών και των θυγατρικών τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στη πόλη οι δυο τράπεζες έχουν πλέον 4 καταστήματα ,4 διευθυντές και αρκετούς προϊσταμένους...
Κάποιοι θα χρειαστεί να μετακομίσουν και άλλοι να επιστρατευθούν .. κατά τη γνώμη μας τυχεροί θα είναι οι δεύτεροι και ακόμη πιο τυχεροί εάν προέρχονται από την Εθνική...
Μια ταπεινή πρόβλεψη 4=2... δυο καταστήματα θα μείνουν στη πόλη ,
Ένα ακόμη στη Λεπτοκαρυά και ένα τρίτο θα μπορούσε να υπάρξει αλλά... δύσκολα...


ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ... Η μεγάλη ιδιωτική, η νέα ALPHA BANK, με τη προσθήκη της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ (αγορασμένης από τους Γάλλους που ήθελαν να φύγουν όπως όπως ...που πλήρωσαν στην alpha bank για να της χαρίσουν τη τράπεζα) φαίνεται να έχει στη πόλη 3 καταστήματα από τα οποία θα μείνουν σίγουρα τα δυο.Το ένα μπορεί να είναι και ιδιόκτητο...ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ...


ΚΑΙ?


Ο ΤΡΙΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ...Η τράπεζα Πειραιώς ΠΡΩΗΝ ΧΙΟΥ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΤΛ) με την ΑΓΡΟΤΙΚΗ και τη Γενική...
ΕΔΩ έχουμε μεγάλο θέμα.. 2 καταστήματα ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη Κατερίνη, ένα κατάστημα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ(είχαμε και το πρώτο θύμα,το κατάστημα πεζοδρόμου της Αγροτικής που έκλεισε) ,και ένα κατάστημα ΓΕΝΙΚΗΣ που ανακαινίστηκε .
ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ? ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ 3 
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ,ένα από κάθε τράπεζα


Στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ έχουμε μια ΕΘΝΙΚΗ που σίγουρα θα παραμείνει αλλά και μια Πειραιώς και μια ΑΓΡΟΤΙΚΗ όπου πιθανόν θα μείνει ένα από τα δυο καταστήματα.
ΦΥΣΙΚΑ όλα τα παραπάνω είναι ακόμη υπό επεξεργασία από τα στελέχη των τραπεζών και η υλοποίηση τους είναι ακόμη στα χαρτιά.
το ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ δε θα χαθούν θέσεις εργασίας 
Εντονότερη κινητικότητα όμως υπάρχει και από τις άλλες τράπεζες οι οποίες προσπαθούν και πετυχαίνουν να κερδίσουν πελάτες τη τοπικής κοινωνίας αλλα και μεριδιο αγορας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter