Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Συμπλοκές αγροτών με δυνάμεις των ΜΑΤ στη Λαμία

τοαυτονοητο: Η επόμενη "επιβολή της τάξης" από τα ΜΑΤ θα γίνει στον πλειστηριασμό του σπιτιού σου......Μήπως πρέπει να ξυπνήσουμε;
Συμπλοκές σημειώθηκαν το μεσημέρι, μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.Αγρότες επιχείρησαν να κλείσουν την Εθνική Οδό με αποτέλεσμα διμοιρίες των ΜΑΤ να προσπαθήσουν να τους απομακρύνουν κάνοντας χρήση χημικών, ενώ έγιναν και συλλήψεις.
Την ίδια ώρα, στα χωράφια τους επιστρέφουν με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, οι αγρότες από το μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού, μετά από είκοσι μέρες κινητοποιήσεων.

«Αν δεν ψεκάσουμε τώρα, θα χάσουμε την παραγωγή της νέας χρονιάς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, ροδακινοπαραγωγός, Κώστας Λιολιόπουλος, διευκρινίζοντας ότι «συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών και συντασσόμαστε στα δίκαια αιτήματα του κλάδου».

Aμετακίνητοι στις θέσεις τους ,πάντως,παραμένουν οι αγρότες στα μπλόκα που έχουν στήσει σε άλλες περιοχές της χώρας, έχοντας το βλέμμα τους στραμμένο στην Αθήνα, όπου συνεδριάζει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών σχετικά με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης μπλόκα υπάρχουν στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) και στην Χαλκηδόνα. Στις Σέρρες, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, οι αγρότες από το μπλόκο που έχει στηθεί στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, προγραμματίζουν να κλείσουν την εθνική για μία ώρα. Οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών-Καβάλας, πρόκειται επίσης,να κλείσουν το δρόμο για μία ώρα .Στο μεταξύ, παραμένει το μπλόκο στο Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως στις Σέρρες.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας -Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στο κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού στη Μαυρολέκη,στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι. Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω απο το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης.

Στο μεταξύ, με σημερινή της ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), καλεί όλους τους κτηνοτρόφους να ενισχύσουν τα μπλόκα των αγροτών και καταγγέλλει τα μέτρα ως εμπαιγμό, ζητώντας και την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιου Τσαυτάρη. Παράλληλα, η ΠΕΚ, προαναγγέλλει και καθαρά κτηνοτροφικές κινητοποιήσεις εντός του Μαρτίου, με κορύφωση το κεντρικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στα μέσα Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter