Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία ..αλλά απουσίαζαν και οι ίδιοι!

τοαυτονοητο: Μαχητική κοινοβουλευτική δράση από το.....κυλικείο για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!!!!Δεν χρειάστηκαν πολλούς μήνες οι "αγωνιστές" για να υιοθετήσουν τις συνήθειες των βουλευτών των "μεγάλων" κομμάτων......


Η απίστευτη γκάφα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το νέο ...ανέκδοτο στους διαδρόμους του κοινοβουλίου.
Παντελής άγνοια των κανονισμών της Βουλής!
Εγινε και αυτό στη Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ματαιώθηκε επειδή
δεν προσήλθαν στην Ολομέλεια εκείνοι που την αιτήθηκαν, δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Αποτέλεσμα; Σκηνές απείρου κάλλους στους διαδρόμους της Βουλής, με τους Συριζαίους να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος...ήταν στην αίθουσα και ποιος δεν ήταν.
Η ονομαστική ψηφοφορία, που την είχαν ζητήσει 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσε άρθρα του νομοσχεδίου για το αργό πετρέλαιο και είχε προγραμματιστεί για τις 8 χθες το βράδυ. 
Οπως ορίζει ο Κανονισμός, ο προεδρεύων Λ. Γρηγοράκος διάβασε τα ονόματα των βουλευτών. Από τους 15 που έπρεπε να είναι παρόντες εμφανίστηκαν μόνον οι 12, με συνέπεια ο προεδρεύων να ανακοινώσει ότι η ονομαστική ψηφοφορία ματαιώνεται.

Ακολούθησαν... σπαρταριστά στιγμιότυπα: Διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους βουλευτές, που έπρεπε να είναι παρόντες στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα της ανάγνωσης των ονομάτων, βρίσκονταν στο... καφενείο της Βουλής ή περίμεναν να δουν τα δελτία ειδήσεων.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Μ. Γλέζος, ο οποίος ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε αυτή την εικόνα, απάντησε: "Δεν ξέρω. Ρωτήστε τους υπευθύνους". 
Την ώρα που τα φώτα έσβηναν, εθεάθη η Ζ. Κωνσταντοπούλου, που απουσίαζε κατά την ανάγνωση του ονόματός της, να κατεβαίνει τα σκαλιά σχεδόν τρέχοντας, κατευθυνόμενη προς την Ολομέλεια. 
Οταν όμως έφτασε, οι αστυνομικοί της είπαν ότι η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε. Ενας συνάδελφός της βουλευτής της είπε σε... άπταιστα αγγλικά: "It's too late, lady" (σ.σ.: "Αργησες, κυρία μου"). Ο δε Π. Λαφαζάνης φέρεται να της είπε: "Ασ' το Ζωή. Παράτα το. Εληξε".

Λίγα μέτρα πιο κάτω ο βουλευτής Γ. Σταθάς ρωτούσε φανερά εκνευρισμένος τη συνάδελφό του Β. Κατριβάνου:
"Μα πού ήσουν, τέλος πάντων;". "Εδώ δίπλα ήμουν. Στο εντευκτήριο", απάντησε εκείνη . "Αλλο το δίπλα, άλλο το μέσα", φώναξε έξαλλος ο Γ. Σταθάς. 
Ο Γ. Βαρεμένος εξήγησε ότι κανένας δεν του είπε πως έπρεπε να βρίσκεται στην Ολομέλεια. 
Χαρακτηριστικό ήταν ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από εκείνους που έπιναν καφέ την ώρα που ο Λ. Γρηγοράκος φώναζε ονόματα, ζήτησε από υπαλλήλους της Βουλής να καταγράψουν στα πρακτικά ότι βρισκόταν στην Ολομέλεια! 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, τα 'βαλε με τον προεδρεύοντα επειδή διάβασε, λέει, βιαστικά τα ονόματα...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter