Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Μαφιόζος είχε στο σπίτι του λιοντάρια και αρκούδες για εκφοβισμό [εικόνες]

τοαυτονοητο: Αφήστε ελεύθερο τον Βλαστό και θα κάνει βίλα με δεινόσαυρους.....Ποιος Ρουμάνος τώρα.
ΦΗΜΕΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΘΑΛΑΜΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ

Ο Ιον Μπαλίντ είναι ένας από τους πιο τρομακτικούς κακοποιούς στη Ρουμανία, ο οποίος ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι του υποκόσμου στο Βουκουρέστι, ωστόσο, για να διατηρήσει αυτή την σκληρή εικόνα πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Ο άνθρωπος που κάποτε δραπέτευσε από τη φυλακή με... ένα μαύρο άλογο συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από την Αστυνομία έπειτα από μια συντονισμένη επιχείρηση και έρευνες που κράτησαν ολόκληρους μήνες, ωστόσο, εκείνο που προκάλεσε δέος στους αστυνομικούς ήταν τα «κατοικίδιά» του.

Ο Μπαλίντ είχε στην πολυτελή και βαρέως φρουρούμενη βίλα του τέσσερα λιοντάρια και δύο αρκούδες μαζί με κάποια άλογα και μερικά καναρίνια, ωστόσο, τα προαναφερθέντα άγρια ζώα είναι που προκαλούν το ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, που επικαλείται πληροφορίες από την Αστυνομία τις οποίες επισήμως δεν επιβεβαιώνει, ο Ιον Μπάλιντ χρησιμοποιούσε τα λιοντάρια και τις αρκούδες για εκφοβισμό των θυμάτων που απήγαγε ή των αντιπάλων του.

Αλλωστε το παρατσούκλι του εξαίρετου αυτού κυρίου ήταν «Το Λιοντάρι» ή αλλιώς «Νουτζού ο Ενεχυροδανειστής»

Μάλιστα σε κάποιες κασέτες που που έδωσε στη δημοσιότητα το Associated Press ακούγεται ο Μπάλιντ να λέει «Λες ότι τάισα ανθρώπους στα λιοντάρια; Γιατί δεν έρχεσαι στο σπίτι και θα σου δείξω μερικά λιοντάρια».

Από την πλευρά του ο γαμπρός του Μπαλίντ τόνισε ότι οι φήμες είναι ανυπόστατες, ενώ διαψεύδει και τα όσα αναφέρονται στον Τύπο για την ύπαρξη ειδικού δωματίου βασανιστηρίων.

Οι γείτονές του, πάντως, από την πλευρά τους τον χαρακτηρίζουν ως έναν καλό γείτονα και φιλόζωο άνθρωπο, ενώ τονίζουν ότι άκουγαν τα ζώα να βρυχώνται αλλά δεν τους ενοχλούσαν.

Μία γειτόνισσα, μάλιστα, δηλώνει ότι «ακούγαμε τα λιοντάρια να βρυχώνται κάθε μέρα, αλλά μόνο όταν πεινούσαν ή όταν το θηλυκό βρισκόταν σε έξαψη».

Για την ιστορία στην επιχείρηση σύλληψης του Μπαλίντ έλαβαν μέρος τετρακόσιοι αστυνομικοί, ενώ εκτός από τον ίδιο συνελήφθησαν άλλοι εξήντα επτά ύποπτοι σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατά του οργανωμένου εγκλήματος στη Ρουμανία.

Ο φιλόζωος Μπαλίντ αντιμετωπίζει κατηγορίες για δεκάδες απόπειρες φόνου, εκβιασμούς και παράνομη κατοχή όπλων , ενώ μόνο για το γεγονός ότι κατείχε παράνομα άγρια ζώα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης ενός έτους και μεγάλο πρόστιμο.

Οπως ήταν αναμενόμενο οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούσαν με δέος τα εντυπωσιακά λιοντάρια όταν οι Αρχές τα μετέφεραν υπνωτισμένα σε κέντρο προστασίας άγριας ζωής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter