Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

69% αύξηση επιχορήγησης στο Μπενάκειο του Αλ. Σαμαρά...



Επίδειξη ισχύος από τον πρωθυπουργό, που παρά το ντόρο και τη δηµοσιότητα, αυξάνει προκλητικά την επιχορήγηση του Ινστιτούτου όπου προεδρεύει ο αδελφός του.Μόλις ορκίστηκε ο πρωθυπουργός, το Ινστιτούτο με πρόεδροτον αδερφό του πήρε 11.5 εκατ. ευρώ για κτίρια. Τώρα παίρνει τεράστια αύξηση κρατικής επιχορήγησης!
● 17 Ιουνίου 2012 έχουµε επαναληπτικές εκλογές. Τις κερδίζει η Ν∆.

● 21 Ιουνίου 2012 ορκίζεται η νέα κυβέρνηση. 

● 22 Ιουνίου 2012 ο Αντώνης Σαµαράς ζει και απολαµβάνει την πρώτη του µέρα ως πρωθυπουργός της Ελλάδας και βάζει προτεραιότητες στις αποφάσεις που πρέπει ΑΜΕΣΑ να λάβει. 

Θα πρέπει να επαναδιαπραγµατευθεί το µνηµόνιο, όπως είχε υποσχεθεί. Θα πρέπει να βρει τρόπο να µειώσει τη φορολογία, όπως επίσης είχε υποσχεθεί. Θα πρέπει να βρει τρόπο να φέρει την ανάπτυξη στον τόπο, όπως υπόσχεται µέχρι και σήµερα. Εχει να αντιµετωπίσει πολλά και να λάβει σοβαρότατες αποφάσεις. Και τι κάνει πρώτο πρώτο; Αποφασίζει να δώσει -µέσω της Περιφέρειας- επιχορήγηση 11,5 εκατ. ευρώ στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο. Για όσους δεν είχαν παρακολουθήσει το θέµα, όταν το είχε δηµοσιεύσει εκτενώς Το ΧΩΝΙ, να τονίσουµε ότι το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για χρόνια διεκδικούσε αυτά τα χρήµατα από το ΕΣΠΑ, αλλά τα προβλήµατα ξεπεράστηκαν και η έγκριση δόθηκε (µε κατεπείγουσα διαδικασία, εκτός ηµερησίας διάταξης) 22 µέρες µόλις µετά την ορκωµοσία του Αντώνη Σαµαρά ως πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Η λεπτοµέρεια είναι ότι πρόεδρος του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου είναι ο αδελφός του Αντώνη, ο Αλέξανδρος Σαµαράς. Ο πρωθυπουργικός αδελφός, λοιπόν, ευτύχησε µέσα σε λίγες µέρες ΚΑΙ να δει τον αδελφό του πρωθυπουργό ΚΑΙ να ακούσει την έγκριση των 11,5 εκατ. ευρώ για το Ινστιτούτο στο οποίο προεδρεύει. Και δεν είναι µόνο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter