Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΤΩΝ 106. Γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1907 στον Πόντο στην περιοχή Σίανα Τραπεζούντας.

Αιωνία η μνήμη του πάππου......Τον ρώτησε άραγε κάνας πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ, αν "συνωστίστηκε" όταν "ταξίδευε" από τον Πόντο για την Μακεδονία;
Έφυγε από την ζωή, στις 27 Φεβρουαρίου 2013 ο ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ σε ηλικία 106 ετών, κάτοικος της Νέας Τραπεζούντας Πιερίας, που γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1907 στον Πόντο στην περιοχή Σίανα Τραπεζούντας. 
Ήταν ο μοναδικός επιζών στην περιοχή, που γεννήθηκε στον ιστορικό Πόντο. Η πορεία της ζωής του ταυτίστηκε με την τελευταία τραγική σελίδα του Ποντιακού Ελληνισμού: Πόντος - γενοκτονία-Ρωσία -Ελλάδα.
Η Νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής της Νέας 
Τραπεζούντας Πιερίας.
Στον επικήδειο λόγο του, ο πατήρ Απόστολος Ζαχαρίας από την Λάρισα που γνώριζε τον εκλιπόντα, αναφέρθηκε στην ζωή του Αναστάσιου Μικροπουλου λέγοντας ότι ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος και καλός Χριστιανός γιατί ήταν κοντά στην εκκλησία, εκανε τέσσερα παιδιά, αγαπητός στην κοινωνία του χωριού και σε όλη την Ελλάδα μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές που έχουν γίνει ως έναν από τους αιωνόβιους που γεννήθηκε στην Γη του Πόντου.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ.
ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ
ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
lefteria.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter