Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Η λίστα εκθέτει Παπακωνσταντίνου

Συγγενείς του στο νέο αρχείο
Προανακριτική για την υπόθεση Λαγκάρντ δρομολογεί η κυβέρνηση
Συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι τα πρόσωπα που κρύβονται στη «νέα» λίστα Λαγκάρντ, η οποία, όπως προκύπτει, είχε αλλοιωθεί στην αρχική της μορφή.
Τα σχετικά στοιχεία, που προκαλούν πολιτική θύελλα, διαβιβάστηκαν χθες στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ανοίγοντας τον δρόμο για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να αφήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, τα τρία κόμματα συμφώνησαν χθες έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των κ. Ευάγγ. Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη στην κατάθεση κοινής πρότασης για απευθείας σύσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, που εκ των πραγμάτων θα είναι επικεντρωμένη στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Πάντως, ο πρώην υπουργός απέκρουσε τις κατηγορίες ότι εμπλέκεται στην αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ και τονίζει πως «δεν πρόκειται να γίνει εξιλαστήριο θύμα».

Με αφορμή τις χθεσινές εξελίξεις, ο κ. Βενιζέλος προχώρησε στη διαγραφή του κ. Παπακωνσταντίνου από το ΠΑΣΟΚ, ενώ Ιπποκράτους και ΣΥΡΙΖΑ αντήλλαξαν ευθείες βολές για την υπόθεση.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter