Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Κάνει πίσω η κυβέρνηση με τους δικαστές;

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Μόλις τα βρουν οι δικαστικοί με την κυβέρνηση, στο παζάρι που κάνουν, ξεχάστε τις "δίκαιες" αποφάσεις όπως αυτήν για το χαράτσι της ΔΕΗ.....Αυτοί είναι οι θεσμοί μας.......  

Σε άτακτη υποχώρηση φαίνεται να τρέπεται η κυβέρνηση σε ότι αφορά πολλά από τα αιτήματα των δικαστών. Προφανώς ο φόβος έκδοσης δικαστικών αποφάσεων που θα έθεταν σε κίνδυνο τα σχέδια του σάπιου πολιτικού συστήματος, έκανε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα αιτήματα των δικαστών.
Έτσι χθες, στην ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της...Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης της τριμερούς
συγκυβέρνησης και εξήγγειλε πως η κυβέρνηση δεσμεύεται όπως: 



«Πρώτον, η καταβολή των αναδρομικών του 2011 που είχαν κερδίσει οι δικαστές με αποφάσεις του Μισθοδικείου θα καταβληθούν σε μετρητά (και όχι σε ομόλογα) μέσα στον ερχόμενο Ιανουαρίου 2013.


Δεύτερον, θα υπάρξει ευνοϊκή νομοθετική ρύθμιση για όσους έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια και έχουν υποστεί μειώσεις των αποδοχών τους πάνω από το 30%.


Τρίτον, δεν θα ενοχληθούν από τις Τράπεζες οι δικαστές που έχουν εξαγοράσει πρόωρα τα ομόλογα που είχαν λάβει, αντί μετρητών, από τα αναδρομικά των περασμένων ετών.


Τέταρτο, δεν απορρίπτεται το αίτημα του δικαστικού κλάδου να ενταχθεί ένα από τα επιδόματά τους (επίδομα αποζημίωσης) στο βασικό μισθό τους, έτσι ώστε να αυξηθούν οι αποδοχές τους, αλλά δεν μπορεί αυτό να γίνει τώρα, πριν καταβληθεί η περιβόητη δόση από το ΔΝΤ. Πάντως διαβεβαίωσε ο κ. Ρουπακιώτης ότι το τελευταίο είναι πρώτο βασικό μέλημα της Κυβέρνησης».


Από πού άραγε θα βρεθούν τα ισοδύναμα για να ικανοποιηθούν αυτά τα αιτήματα; Προφανώς από κάποια νέα εξόντωση των συνήθων υποζυγίων, δηλαδή των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, δεδομένου ότι η παρασιτική κομματική πελατεία του Δημοσίου δεν αγγίζεται.

Παρά τις πιο πάνω κυβερνητικές εξαγγελίες, οι δικαστές και εισαγγελείς αποφάσισαν να απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρις τις 19 Ιανουαρίου 2013. Πιθανολογούμε ότι η κυβέρνηση θα κάνει και νέες υποχωρήσεις.


Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Η εξουσία είναι σαν το νερό. Παρασύρει τα αδύνατα και σαθρά υλικά και αλλάζει πορεία όταν βρίσκει δυνατά εμπόδια. Όσοι λοιπόν έχουν τη δύναμη να απειλήσουν την επιβίωση αυτού του πολιτικού συστήματος, εκείνοι θα διασωθούν, οι υπόλοιποι θα εξαθλιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter