Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

BBC: Στηλιτεύει την απουσία τζαμιού στην Αθήνα

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Το ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ με σύνορα με ΙΣΛΑΜΙΚΗ  χώρα την Τουρκία η οποία μάλιστα έχει ακόμα ενεργή απειλή πολέμου "casus beli"   εις βάρος της και άλλη μια πλειοψηφικά μουσουλμανική την Αλβανία, δεν παίζει κανένα ρολο στο ρεπορταζ του "έγκυρου" και "ανεξάρτητου" BBC .
Τονίζοντας ότι η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της ΕΕ χωρίς τζαμί, το BBC λέει ότι κάθε Παρασκευή οι μουσουλμάνοι στριμώχνονται σε υπόγεια για να προσευχηθούν
Τα αυτοσχέδια αυτά τζαμιά είναι παράνομα, αλλά η τεράστια μουσουλμανική κοινότητα της Αθήνας δεν έχει άλλη επιλογή, αναφέρει το βρετανικό κανάλι.
Υπολογίζει τον αριθμό των αριθμό
των μουσουλμάνων που ζουν στην ελληνική πρωτεύουσα σε 300.000.
«Η ανυπαρξία τζαμιού εδώ αποτελεί μεγάλη τραγωδία για μας τους μουσουλμάνους», λέει ο Σιέντ Μοχάμαντ Τζαμίλ από την ελληνοπακιστανική κοινότητα. «Η Ελλάδα εφηύρε την δημοκρατία, τον πολιτισμό και τον σεβασμό για την θρησκεία του άλλου αλλά δεν σέβεται εμάς τους μουσουλμάνους αρκετά ώστε να μας παρέχει ένα κανονικό, νόμιμο τζαμί».
Η πίεση προς την κυβέρνηση να παράσχει ένα ασφαλές τζαμί αυξάνεται όσο ανεβαίνει η δύναμη της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής. Τα μέλη της έχουν βανδαλίσει μερικά από τα υπόγεια τζαμιά και έχουν ξυλοκοπήσει τους μετανάστες που προσεύχονταν.
To άρθρο του BBC εδώ
http://www.thepressproject.gr/article/35692/BBC-Stiliteuei-tin-apousia-tzamiou-stin-thina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter