Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Ρώσοι χτυπούν τρία projects στην Ελλάδα



Κάτι παραπάνω από έντονο αποδεικνύεται το ρώσικο ενδιαφέρον για επενδύσεις επί ελληνικού εδάφους. Για ποιες ελληνικές εταιρείες ενδιαφέρονται τα ρωσικά κεφάλαια

Κάτι παραπάνω από έντονο αποδεικνύεται το ρωσικό ενδιαφέρον για επενδύσεις επί ελληνικού εδάφους. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ρωσικά κεφάλαια έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την θυγατρική εταιρία του ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αν κι όποτε «βγει» προς πώληση.

Ρωσικά χαρτοφυλάκια είχαν διερευνήσει και την περίπτωση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ. Όμως, τα «δίχτυα» της Μόσχας δεν σταματούν σε αυτό το σημείο. Ενεργό παραμένει το ενδιαφέρον της Ρωσίας και για την περίπτωση της ΔΕΠΑ για την οποία οι μεγαλύτεροι ενεργειακοί κολοσσοί της έχουν ήδη κινηθεί διερευνητικά.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται η περίπτωση της Gazprom, η οποία φέρεται να έχει συζητήσει το θέμα και με την κυβέρνηση, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει το πράσινο φως. Μάλιστα, το ενδιαφέρον της είναι διαχρονικό, καθώς είχε γίνει η πρώτη προσέγγιση ήδη από τότε που ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter