Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Καλλισθένης… εν δήμω : Το διπλό δίκαιο του Ευάγγελου, η κοντή μνήμη του λαού και η εξαφάνιση των κουκουλοφόρων




Αντώνη, έχει δίκαιο ο Ευάγγελος που σε καλεί να βρεις τα μέτρα ύψους δύο δισ. ευρώ από τα ισοδύναμα των 18 δισ., που είχες παρουσιάσει σε ένα από τα «Ζάππεια». Τι έγιναν Αντώνη μου, τα ισοδύναμα; Μας έλεγες συνειδητά ψέματα ή σε κορόιδεψαν οι σύμβουλοί σου; Κι αν συμβαίνει το δεύτερο, εξακολουθούν ακόμη να είναι σύμβουλοι;

Αλλά και σε άλλο είχε δίκαιο ο Ευάγγελος. Αφού όλοι γνωρίζαμε ότι θα υποστηρίξεις το Μνημόνιο, γιατί χάσαμε δυο χρόνια και
δεν το έκανες εξ αρχής; Κάποια μέτρα θα είχαν αποδώσει και δεν θα χρειάζονταν σήμερα τόσες περικοπές. Ο γιος της Μάργκαρετ σου έκανε το χατίρι (φυσικά και στο σύστημα που σε ήθελε αλώβητο, για να τον διαδεχθείς – έτσι γίνεται σε όλη την Ευρώπη) και αντισυνταγματικά δεν ζήτησε ψήφο 180 βουλευτών για να μη σε εκθέσει.

Βέβαια Αντώνη, γνωρίζεις καλά -όπως και όλοι οι πολιτικοί- ότι «ο λαός έχει κοντή μνήμη». Μακριά μνήμη όμως έχουν στελέχη με ικανότητες Αντώνη μου, τα οποία δεν μπορούν να σταθούν σε περιβάλλον «στημένο». Και στηρίζεστε στην «παρέα» με τα γνωστά αποτελέσματα. (Πάντως, ως καλός συγκάτοικος, τον Γιωργάκη τον προφυλάσσεις).

Ο Χρυσοχοΐδης μάλλον έχει ξεφύγει. Υποστηρίζει ότι η δράση της Χρυσής Αυγής εμποδίζει την έλευση ξένων επενδυτών. Ένας-ένας από τους φωστήρες που έφτιαξε το σύστημα και μας τους επιβάλλει, δείχνουν τις «ικανότητές» τους. Το έλεγαν οι αρχαίοι, ότι «αρχή άνδρα δείκνυσι».

Μιχαλάκη, θυμάσαι πότε έγινε η τελευταία επένδυση στην Ελλάδα; Όταν οι ζωηροί Χρυσαυγίτες ήσαν στο νηπιαγωγείο. Αν δε, κάνεις τον κόπο να δεις τον καθρέπτη σου, θα καταλάβεις ποιοι ευθύνονται. Όταν η ανάπτυξη της χώρας -και γενικότερα η λειτουργία του κράτους- ανατίθεται σε ανθρώπους που δεν έχουν κάτι σοβαρό να επιδείξουν στην πολιτική, βελτίωση δεν υπάρχει (υπουργός Ανάπτυξης ήταν και ο Άκης – αυτός… αναπτύχθηκε καλά).

Πόσους θα πείσει η «αμερικανιά» ότι στο βίντεο του λυντσαρίσματος του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη δεν βλέπουμε καλά, αφού οι εκτελεστές του στην πραγματικότητα ήθελαν να τον σώσουν (!). Όλοι φυσικά θα αντιληφθούν, ότι η απίστευτη αυτή δικαιολογία, γίνεται για να αιτιολογήσει η αμερικανική κυβέρνηση την απραξία της κατά του κράτους της Λιβύης.

Με την παραδοχή ότι τον σκότωσε ομάδα τρομοκρατών (πολύ βολικοί είναι αυτοί οι τρομοκράτες, μηδέ των εγχωρίων εξαιρουμένων) ενώ οι διαδηλωτές ήθελαν να τον σώσουν, όλα καλά. Παραμονές εκλογών, δεν ανοίγουμε ιστορίες κι ας κακοποιούν τον πρεσβευτή μας.

Κοίτα τώρα τι προσέχω… Τους τελευταίους μήνες που είμαστε καλά παιδιά και τρώμε το φαγητό που μας δίνει η Τρόικα, εξαφανίστηκαν οι κουκουλοφόροι. Μυστήριο, έ; (Όσοι τους πεθύμησαν, ας μη ανησυχούν. Έτσι και πούμε κανένα «όχι» θα τους βγάλουν στους δρόμους. Τσάμπα θα τους συντηρούν;).

Γνωρίζετε ότι πληρώνουμε και επιδόματα πολυτεκνίας σε αλλοδαπούς; Περί τους 3.200 είναι οι αλλοδαποί (εκ των οποίων 1.241 Αλβανοί) που εισπράττουν τα επιδόματα. Ποιο είναι άραγε το σκεπτικό αυτής της ενέργειας;

Καλλισθένης
http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=108348

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter