Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

τοαυτονοητο:Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΘΕΩΡΕΙ "ΚΑΡΦΩΜΑ" ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!!!!!! ΟΥΤΕ ΣΕ 15 ΜΕΛΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!!!

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Για άλλη και φορά το δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης έγινε θέατρο πρωτοφανών λεκτικών και θεσμικών ατοπημάτων, σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στον τοπικό τύπο.....Ο δήμαρχος Χιονίδης συζητώντας άλλο άσχετο θέμα, επέλεξε να "επιπλήξει" τον επικεφαλή παράταξης κ. Μάντζιο επειδή θεωρεί πως ο τελευταίος " κάρφωσε" τον Δήμο στους επιθεωρητές περιβάλλοντος για τον ΧΥΤΑ!!!!!! Το ότι ο τελευταίος το διέψευσε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Σημασία έχει η ουσιαστική θεώρηση του δημάρχου ότι ο Δήμος Κατερίνης δεν θα πρέπει να ελέγχεται από κρατικά όργανα και όποιος προκαλέσει τέτοιο έλεγχο είναι εν ολίγοις...εχθρός του Δήμου!!!!!!!Αντί να δικαιολογηθεί δηλαδή για τα πρόστιμα που επιβάλλονται στον Δήμο που διοικεί, .....μαλώνει αυτούς που θεωρεί πως έφεραν τους επιθεωρητές!!!!!!!Ούτε στην Καλαβρία και την Κολομβία δεν λέγονται αυτά τα πράγματα....
Και φυσικά για να ολοκληρωθεί ο "δημοκρατικός διάλογος" όπως τον θεωρεί η διοίκηση Χιονίδη, η "κεφαλή" του Δήμου προχώρησε και πάλι σε χαρακτηρισμούς και ειρωνίες κατά των δημοτικών συμβούλων που "τόλμησαν " να προβάλλουν αντιρρήσεις!!!!! ("αυτόκλητοι προστάτες, ως σούπερμαν που έρχονται να σώσουν τον Όλυμπο και το περιβάλλον!!!!!!) και κατά πάγια, γραφική πλέον, τακτική "αμόλησε" (ήτοι δεν περιόρισε) και τον Λεμονόπουλο με ύβρεις και φωνασκίες εκτός μικροφώνου (τόσο μάγκας!!!!!) που προκάλεσαν για άλλη μια φορά την διακοπή της συνεδρίασης....
Ρε παιδιά αφού δεν τον αντέχετε  τον διάλογο και τον έλγχο δεν το κλείνετε το μαγαζί να μη χαλάτε και τις καρδιές σας;


 Αντιπαραθέσεις για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ





Με τις ευχές δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη στους δημοτικούς συμβούλους που είναι υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης χθες το απόγευμα.

Ο κ. Χιονίδης ευχήθηκε καλή δύναμη και καλό αγώνα στους κ.κ. Χατζηκώστα, Μαλτζάρη, Σαλπιστή, Μάντζιο και στον κ. Τσουκάνη, που κατέρχονται υποψήφιοι στις εκλογές της 6η Μαΐου.

Χρηματοδότηση έργων

Ο δήμαρχος Κατερίνης ανακοίνωσε την
έγκριση χρηματοδότηση του ποσού των 615 χιλιάδων ευρώ για το έργο κατασκευής ταμιευτήρα στον Άγιο Δημήτριο. Όπως ανέφερε ο κ. Χιονίδης, πρώτος ο δήμος Κατερίνης κατέθεσε προτάσεις για χρηματοδότηση έργων και εξέφρασε την προσδοκία ότι θα πετύχουν την ένταξη και άλλων έργων.

Αντιπαραθέσεις για τον ΧΥΤΑ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και με αφορμή το θέμα του σχολείου Ολύμπου και την προστασία του περιβάλλοντος εκτενής συζήτηση αλλά και αντιπαράθεση έγινε σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και τους ελεγκτές της επιθεώρησης περιβάλλοντος που μετέβησαν στο ΧΥΤΑ.

Ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης κατά την τοποθέτηση του και με αφορμή το ρόλο του σχολείου Ολύμπου και το κατά πόσο έχει να κάνει με την προστασία ή όχι του Ολύμπου, αναφέρθηκε στη λειτουργία του ΧΥΤΑ και στις καταγγελίες που γίνονται από το συνδυασμό του κ. Μάντζιου.

Μάλιστα ο κ. Χιονίδης έκανε λόγο για κάποιους που θεωρούν ότι είναι "αυτόκλητοι προστάτες, ως σούπερμαν που έρχονται να σώσουν τον Όλυμπο και το περιβάλλον". Είναι προσβλητικό τόνισε ο δήμαρχος, να λέγεται ότι θέλουμε να κτίσουμε τον Όλυμπο. "Θεωρώ ότι και εμείς, δώστε μας το δικαίωμα, εξίσου φροντίζουμε για την προστασία του περιβάλλοντος".

Ο κ. Μάντζιος αναφερόμενος στο πρόστιμο που μπήκε στο δήμο για τον ΧΥΤΑ και τόνισε ότι δεν έγινε καμιά καταγγελία από τον συνδυασμό του στην επιθεώρηση περιβάλλοντος όπως είπε ο δήμαρχος, ωστόσο όπως πρόσθεσε ο ρόλος του συνδυασμού και του ίδιου είναι να ελέγχει στην διοίκηση.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Μπουσνάκης αναφέρθηκε στην έκθεση αυτοψίας των επιθεωρητών περιβάλλοντος του τομέα Βορείου Ελλάδος, οι οποίοι ήλθαν απροειδοποίητα, για μια μικρή βλάβη στο σύστημα η οποία αποκαταστάθηκε. Το αποτέλεσμα των επιθεωρητών λέει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ρύπανσης τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουσνάκης.

Πάντως η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω της αντιπαράθεσης που σημειώθηκε μεταξύ του κ. Καραφουλίδη και του κ. Λεμονόπουλου, όταν ο δεύτερος μιλούσε εκτός μικροφώνου σχολιάζοντας τα όσα λεγόταν από τους συμβούλους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καραφουλίδη.
http://www.pierikoiantilaloi.gr/news/detail.php?ID=20205

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter