Η Πολωνία μπλόκαρε τις εισαγωγές αιολικής και φωτοβολταϊκής ενέργειας από την Γερμανία επειδή αποσταθεροποιούν το δίκτυό της, και αναγκάζουν τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της να λειτουργούν αναποτελεσματικά, με ενδεχόμενο και τον κίνδυνο blackout από την αποσταθεροποίηση. Η Γερμανία (όπως και η Δανία) πρέπει να ξεφορτώνονται το αιολικό και φωτοβολταϊκό ρεύμα που παράγουν, για να μην αποσταθεροποιούν τα δικά τους δίκτυα. Το Spiegel αναφέρει ότι μία λύση είναι περισσότερες γραμμές υψηλής τάσης προς την Νότια Γερμανία. Μόνο που οι Γερμανοί δεν θέλουν άλλες τέτοιες γραμμές (που εκτός από πανάκριβες, δεν λύνουν το πρόβλημα) και σχέδια
να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο των ηλεκτρικών τρένων, θα έχουν αντίστοιχη μοίρα... Τα αιολικά (και τα φ/β) είναι ασταθή, επιβλαβή, και, ενεργειακά, περίπου άχρηστα (για τα λεφτά που τρώνε).
να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο των ηλεκτρικών τρένων, θα έχουν αντίστοιχη μοίρα... Τα αιολικά (και τα φ/β) είναι ασταθή, επιβλαβή, και, ενεργειακά, περίπου άχρηστα (για τα λεφτά που τρώνε).
Το πρωτότυπο, στα Γερμανικά, στο Spiegel. Μετάφραση στα Αγγλικά, εδώ.
Τα έχει πει η Ε.ΟΝ (Γερμανική "ΔΕΗ") από το 2005. Ο Halkema από το 2008. Πληθώρα συγγραφέων επώνυμων και ανώνυμων έκτοτε, και εγώ από την άνοιξη του 2010. Η αιολική ενέργεια δεν είναι κατάλληλη για ηλεκτροπαραγωγή σε οποιαδήποτε κλίμακα πάνω από την "ασήμαντη", και όσο πιο πολλά αιολικά μπαίνουν σε ένα δίκτυο, τόσο μικρότερη είναι η εφικτή υποκατάσταση συμβατικής παραγωγής. Τα αιολικά δημιουργούν πρόβλημα στο δίκτυο όταν φυσάει πολύ (πρέπει να κόβουν συμβατικές μονάδες) και όταν φυσάει λίγο (πρέπει να μπαίνουν συμβατικές μονάδες). Η περίληψη της μελέτης της Ε.ΟΝ, στα ελληνικά, εδώ.
Το εάν ενδιαφέρεται κανένας στο ΥΠΕΚΑ ή στην ΡΑΕ... Ή στην Διοίκηση της ΔΕΗ... Διορισμένοι και περαστικοί δημόσιοι υπάλληλοι... Τι να ενδιαφέρονται; Που θα βρουν δουλειά όταν ξεπεταχτούν, θα ενδιαφέρονται. Το ερώτημα είναι πόσο θα πηδήξουν την χώρα μας εν τω μεταξύ... Ίσως ένα εξώδικο να τους έθετε προ των ευθυνών τους...
http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/12/blog-post_30.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου