Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

BARCLAYS:« Η Ε.Ε. Θα χρειαστεί να τυπώσει χρήμα!»


Στο στόχαστρο της βρετανικής επενδυτικής εταιρείας Barclays βρέθηκς η Ευρωζώνη. Σε έκθεση της σχολιάζονται τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Η Barclays λέει πως η Ευρωζώνη «έφθασε, ή μάλλον ξεπέρασε τα όριά της», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε Ελλάδα και Ιταλία. Όσον αφορά τη χώρα μας, οι Βρετανοί την χαρακτηρίζουν «μπλεγμένη στην δίνη της δικής της οικονομικής και πολιτικής κρίσης», και η Ιταλία εμφανίζεται να έχει
φθάσει πλέον σε «σημείο δίχως επιστροφή». Προσθέτουν μάλιστα πως η κατάσταση στην Ευρωζώνη είναι «μη βιώσιμη».
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, πολιτικές αλλά και οικονομικές σύμφωνα με τον βρετανικό οίκο σε Ελλάδα και Ιταλία εγκυμονούν συστημικούς κινδύνους και απαιτείται μία άμεση λύση προκειμένου να απενεργοποιηθεί η«ωρολογιακή βόμβα που απειλεί το ενιαίο νόμισμα».
Όπως τονίζεται η μόνη λύση είναι να χαλαρώσει η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, να συνεχιστεί η αγορά ομολόγων από την Κεντρική Τράπεζα, και στην έσχατη περίπτωση να προχωρήσει η Ευρώπη σε «τύπωμα χρήματος».
Η έκθεση πάντως καταλήγει πως η Ευρωζώνη βρίσκεται μιαν ανάσα από το «game over» που φαίνεται πως ήδη έχει έρθει για την Ιταλία, και συστήνει στους επενδυτές: «Πουλήστε ευρώ, αγοράστε χρυσό».
IEFIMERIDA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter