Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

FINANCIAL TIMES: ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: «Υπάρχει ζωή μετά την παύση πληρωμών»,


FINANCIAL TIMES: «Η αξιοσημείωτη επιρροή της (Φερνάντες) οφείλεται σε μεγάλο μέρος στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας που ξεκίνησε μετά την υποτίμηση και την παύση πληρωμών που επέβαλε η Αργεντινή σε χρέος ύψους 100 δις. δολ. το 2001



ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Εκλογικός θρίαμβος για την Κριστίνα Φερνάντες



Με μία από τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες διαφορές στην ιστορία της χώρας επανεξελέγη η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες. Πρόκειται για έναν θρίαμβο, που δικαίωσε το μήνυμά της ότι είναι η ικανότερη για να συνεχίσει τη διαχείριση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.
 
Η Φερνάντες συγκέντρωσε σχεδόν το 54% των ψήφων των προεδρικών εκλογών, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Σοσιαλιστής Ερμές Μπίνερ, που συγκέντρωσε σχεδόν 17%. Μιλώντας ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών της, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ανέφερε πως «χρειάζεται όλοι να κατανοήσουν πως, λόγω της λαϊκής βούλησης και αυτής της πολιτικής απόφασης, μπορείτε να βασίζεστε σε εμένα για να συνεχίσω την εμβάθυνση αυτού του πολιτικού σχεδίου για τα 40 εκατομμύρια των Αργεντίνων». Στόχος του εν λόγω «σχεδίου» είναι η εκ βάθρων αλλαγή της κοινωνίας χρησιμοποιώντας τις πηγές της Αργεντινής για να αυξηθούν τα έσοδα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να αποκατασταθεί η βιομηχανική δυναμικότητα της χώρας, να μειωθεί η φτώχεια και να διατηρηθεί η οικονομική άνθηση.
Από την άνοδο στην προεδρία της Φερνάντες αλλά και του προκατόχου της -και συζύγου της- Νέστορ Κίρσνερ, το 2003, το χάσμα εσόδων μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών στην Αργεντινή μειώθηκε κατά σχεδόν 50%, ενώ το πραγματικό ΑΕΠ της Αργεντινής, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την περίοδο 2002-2011, αυξήθηκε κατά 94%. Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης στο δυτικό ημισφαίριο, σχεδόν διπλάσιος από εκείνον της Βραζιλίας.
makedonia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter