Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

-Η ΣΥΝ_αριστερότης ως queering



Μ’ αφορμή τη δράση του ρατσιστή-εθνικιστήΝΑΣΟΥ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ
Ένα από τα θέματα που κρατήσαμε, αλλά έπρεπε να σχολιάσουμε, ήταν το “μαγιάτικο” ρατσιστικό χτύπημα κατά των Ποντίων του εν λόγω Νάσου, στον οποίο είχαμε αφιερώσει προ (λίγου) καιρού άλλο ένα κείμενο με τον τίτλο ”Της κοντής ψωλής οι τρίχες της φταίνε..“.
Ο Νάσος αποτελεί μια από τις πλέον χαρακτηριστικές φιγούρες που φορά τη μάσκα του νεοέλληνα “ανανεωτή αριστερού” όταν θέλει να απευθυνθεί στα νεοελληνικά ζωντανά (γιατί έτσι φαίνεται να αντιμετωπίζει τους αναγνώστες της “Αυγής”). Φορά όμως και άλλες μάσκες: Αυτές του Βούλγαρου ή του Τούρκου εθνικιστή, όταν προσπαθεί να μιλήσει για τις αυθεντικές του απόψεις και να τις προβάλλει στους χώρους εκείνους (Bulgramak, Trakya ΄nin Sesi). Και μάλλον,  δεν προβάλλει απλώς τις απόψεις του αλλά αυτός τις διαμορφώνει και επιβάλλει  τη συγκεκριμένη ματιά στους Σλαβομακεδόνες αλυτρωτιστές
και στους Τούρκους και Βούλγαρους εθνικιστές.
Στο ερώτημα, πώς είναι δυνατόν να κάνεις τον “αντιεθνικιστή” στην Ελλάδα και να αναπαράγεις σκληρές εθνικιστικές θέσεις, τουρκικές, βουλγαρικές ή σλαβομακεδονικές απ’ την άλλη;” μόνο ένας ψυχίατρος ή ένας ταμίας  θα μπορούσε να απαντήσει….
Στην Αυγή, η οποία φαίνεται αποτελεί φιλόξενο χώρο για όλη τη χρυσαυγίτικη αντιπροσφυγική αριστερά -σαν αυτή που ανήκει ο Νάσος- δημοσιεύτηκε ένα κείμενό του στις 20 Μαίου με τίτλο “Μια ψύχραιμη προσέγγιση του ιστορικού ζητήματος περί Ποντίων“.
Το εν λόγω κείμενο είναι το λιγότερο αστεία αναπαραγωγή των τουρκικών εθνικιστικών μύθων για ένα θέμα που το έχει αναπτύξει στις σωστές του διαστάσεις ο Τούρκος ιστορικός, πραγματικός αντιεθνικιστής Ali Sait Çetinoğlu στο κείμενό του “Η ιδέα του ανεξάρτητου Πόντου και η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου“.
Το γεμάτο ψεύδη και πλαστογραφίες, ρατσιστικό κείμενο του Νάσου Θεοδωρίδη, είναι άλλο ένα αναμάσημα του γνωστού κειμένου του Μεγα Διδασκάλου Γ. Νακρατζά. Ένα κείμενο που θα το δεις αναδημοσιευμένο από τους Τούρκους εθνικιστές, τους Βούλγαρους Νεοναζί, τους χαζοχαρούμενους χρυσαυγίτες της αριστεράς κ.ά.
Στην Ελλάδα ανθεί η μιζέρια και το διπλοπρόσωπο. Και δυστυχώς η “Αυγή” αποτελεί ένα φιλόξενο χώρο για όλα αυτά… Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό σύντροφοι της ”Αυγής” και απορούμε πως και δεν το καταλαβαίνετε.
Για να μην επαναλαμβάνουμε πράγματα που γράφτηκαν και ειπώθηκαν σας παραπέμπουμε στο προηγούμενο αφιέρωμά μας στο εν λόγω “ανανεωτή αριστερό’ (φτου στο κόρφο μας!!!) : ” Της κοντής ψωλής οι τρίχες της φταίνε..
Παρακάτω αναδημοσιεύουμε άλλο ένα παλιότερο κείμενό του με τίτλο “Ο μύθος της ‘γνήσιας ελληνικότητας’ των Ποντίων” -κακέκτυπη αναπαραγωγή των θέσεων του γκουρού Νακρατζά-  όπου το ρατσιστικό μίσος κατά των Ποντίων ξεχυλίζει από παντού:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter