Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

τοαυτονοητο: ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ........αν διαβάσει κάποιος κάτοικος του Μπουτάν τα όσα "συζήτησαν" δυο τελευταίοι δήμαρχοι Κατερίνης θα νομίσει πως η Κατερίνη βρίσκεται στην Ελβετία ή στη Νέα Ζηλανδία ένα πράγμα.......


Συνάντηση Γιάννη Αμοιρίδη – Σάββα Χιονίδη για τα ζητήματα του διευρυμένου Δήμου Κατερίνης

Γιάννης Αμοιρίδης και Σάββας Χιονίδης είχαν μια γόνιμη συζήτηση για θέματα που αφορούν τον Δήμο της Κατερίνης, αλλά και γενικότερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Σάββας Χιονίδης, αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή με  πρωταρχικό την οικιστική ανάπτυξη και ενημέρωσε τον βουλευτή πως στις 26 Ιουλίου πρόκειται να γίνει ο διαγωνισμός για την ένταξη στο σχέδιο πόλης 8.500.000 τ.μ. στην Κατερίνη, ενώ στις 12 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για την ένταξη στο σχέδιο πόλης 3.500.000 τ.μ. στην Παραλία.

Περιφερειακή Οδός: «Ένα όνειρο δεκαετιών που γίνεται πραγματικότητα»
Εκτενής αναφορά έγινε από τον κ. Χιονίδη στο μεγάλο έργο της Περιφερειακής οδού της Κατερίνης, ένα «όνειρο ζωής»,όπως είπε, «που επιτέλους, μετά από πολλές δεκαετίες, γίνεται πραγματικότητα», καθώς ο Δήμος Κατερίνης έχει καταθέσει από τον Ιούνιο οριστικά πλέον τις μελέτες, μετά και την έγκριση της χρηματοδότησης από το αρμόδιο υπουργείο.

Προς έγκριση τρία νέα «πράσινα» σχολεία
Αναφερόμενος στον τομέα της Παιδείας, ο Δήμαρχος Κατερίνης τόνισε πως έχουν δρομολογηθεί και είναι προς έγκριση τρία νέα δημοτικά σχολεία, τρία «πράσινα» σχολεία συνολικού προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ, στην περιοχή της Αγίας Άννας, στο Βατάν και την περιοχή του Τιμίου Σταυρού, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Χιονίδης οι διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας θα έχουν και συνέχεια.

Ολυμπιάδα: Σχέδια για τον πρώτο πρότυπο Βιοκλιματικό Οικισμό στην Ελλάδα
Ο Δήμαρχος Κατερίνης ενημέρωσε ακόμη τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για τον φιλόδοξο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, να καταστήσει την «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» τον πρώτο πρότυπο Βιοκλιματικό οικισμό στη χώρα και ενδεχόμενα στην Ευρώπη, που θα αποτελέσει πρότυπο για τις επεκτάσεις οικισμών στο μέλλον.
Αναφέρθηκε, επίσης, στον τομέα των αστικών αναπλάσεων, λέγοντας πως κατατέθηκαν υπερώριμες μελέτες ύψους 4,9 εκατ. ευρώ που αφορούν αναπλάσεις στις περιοχές του κέντρου της πόλης.
Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποτελούν στη φάση αυτή «βαρίδιο» για τους δήμους, αφού, όπως τόνισε ο κ. Χιονίδης, οι οφειλές του κράτους προς τον Δήμο μας, αυτή τη στιγμή, ανέρχονται στο ποσό των 16 εκατ. ευρώ, ενώ ενημέρωσε τον κ. Αμοιρίδη για μια σειρά προτάσεων που έχει ήδη καταθέσει στην ΚΕΔΚΕ και στα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να αντιμετωπιστεί η δυσχέρεια της Κεντρικής Κυβέρνησης να αποδώσει τους θεσμοθετημένους πόρους των ΟΤΑ.
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να προωθήσουν από κοινού  προς τα αρμόδια υπουργεία, μια σειρά συγκεκριμένων και στοχευμένων αναπτυξιακών δράσεων, ώστε σύντομα να προκύψουν απτά αποτελέσματα που θα ενισχύσουν περαιτέρω την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Κατερίνης, δικαιώνοντας τις προσδοκίες των πολιτών, «σε μια εποχή που οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις», όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.
politispierias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter