Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!! ΓΙΝΑΜΕ ΦΙΤΖΙ!!!!

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Το Παοκτσήδικο σύνθημα της δεκαετίας του 1970 τωρα δικαιώνεται: 'ΤΟΥΜΠΑ, ΙΡΑΝ, ΚΑΜΠΟΤΖΗ, ΒΙΕΤΝΑΜ"!!!!


Independent: Η Ελλάδα στο ίδιο επίπεδο με Φίτζι και Βιετνάμ!


Για μία ακόμα φορά η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατέρρευσε και τώρα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο...
 
Independent: Η Ελλάδα στο ίδιο επίπεδο με Φίτζι και Βιετνάμ!
με τα νησιά Φίτζι και το Βιετνάμ, αναφέρει χαρακτηριστικά ο βρετανικός Independent.

Με τη νέα υποβάθμιση από τον Οίκο Αξιολόγησης Moody’s του δημόσιου χρέους της χώρας κατά τρεις βαθμίδες, πολύ πιο κάτω από την Ιρλανδία, την Πορτογαλία ή την Ισπανία, η Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία «junk», επισημαίνει η εφημερίδα.

Φαίνεται ότι ακόμα οι διεθνείς επενδυτές έχουν ελάχιστη εμπιστοσύνη στην ικανότητα της χώρας να εξοφλήσει τα χρέη της, ανεξάρτητα από όποιους νέους μηχανισμούς διάσωσης υιοθετηθούν αυτό τον μήνα στις Συνόδους Κορυφής.

Οι αγορές μπορεί ακόμη να αντέδρασαν νευρικά από τις προτάσεις της προσφάτως
εκλεγμένης κυβέρνησης της Ιρλανδίας, σχετικά με επαναδιαπραγμάτευση των όρων δανεισμού της από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα συμφώνησε σε πακέτο διάσωσης ύψους € 110 δισ. την περασμένη άνοιξη.

Ο οίκος Moody’s δικαιολόγησε την κίνησή του λέγοντας μεταξύ άλλων ότι υπάρχει κίνδυνος λόγω της πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους το 2013.

Ο οικονομικός Οίκος αμφισβητεί ακόμα την ικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου να τηρήσει το πρόγραμμα λιτότητας και οι ελληνικές αρχές να πατάξουν τη φοροδιαφυγή.

Με την ελληνική οικονομία να απειλεί με υποτροπή στην ύφεση, καθώς οι περικοπές και οι αυξήσεις φόρων κάνουν αισθητή την παρουσία τους και ένα χρέος που «τρέχει» στο 150% του ΑΕΠ, με επιτόκιο άνω του 5%, ο κίνδυνος είναι όλο και μεγαλύτερος για την έχει σταθερότητα της ευρωζώνης, σχολιάζει ο Independent.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter