Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΠΩΣ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ AMERICAN IDOL...

(δειτε από το 0:37 και μετά) 
ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Το American Idol, είναι η εκπομπή με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ και μάλλον στον κόσμο. Το βλέπουν ζωντανά 30-40 εκατομμύρια Αμερικανοί και πολλοί περισσότεροι στις επαναλήψεις. Παρουσιάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό FOX του Ρ. Μέρντοχ, παντοδύναμου, διαπλεκόμενου και υπερσυντηρητικού. Είναι το κανάλι της Αμερικάνικής υπερδεξιάς, ειδικά στις ειδήσεις όπου προπαγανδίζει σε υπερθετικό βαθμό υπερ της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ ειδικά επί Μπους.
          Στο σοου αυτό, λοιπόν, στην πρώτη εκπομπή για το 2011, και στις δοκιμές των υποψηφίων τραγουδιστών, εμφανίστηκε μια υποψήφια που δήλωσε καταγωγή από το Κόσοβο και ο πατέρας της είπε πως είναι πρόσφυγας πολέμου. Η ιστορία τους έγινε θέμα στην εκπομπή και βλέπετε στο βίντεο πως ερωτηθείσα, ενώ πρώτα απαντά πως δεν θυμάται εκείνη την περίοδο, στη συνέχεια αναφέρει πως η Σερβία έδιωξε όλους τους άλλους πολιτισμούς και λαούς από τα σπίτια τους με πόλεμο, η δε μητέρα της κλαίγοντας λέει πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα ειδικά με τους πυροβολισμούς στα σύνορα Μαυροβουνίου-Βοσνίας. Όλα αυτά ενώ παίζονται αδιευκρίνιστα πλάνα με χιλιάδες πρόσφυγες.Τέλος μετά από λοταρία πήραν την πράσινη κάρτα, ήρθαν στις ΗΠΑ και πέτυχαν το Αμερικάνικο όνειρο......
Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους, ούτε ξέρω τι ακριβώς πέρασαν. Απλά μου έκανε εντύπωση το πως η ιστορία αυτή ταιριάζει γάντι με την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή και μάλιστα την προωθεί.
              Ο μέσος Αμερικανός θεατής αυτού του σόου, δεν έχει παρά μια θολή εικόνα για το τι είναι το Κόσοβο ή τα Βαλκάνια. Με αυτό το βίντεο εμπεδώνει:
1. Πως η Σερβία έδιωξε όλους τους λαούς από τα εδάφη της. Άρα Σερβία =  ΚΑΚΗ (ΒΑD).
2. Το Κόσοβο είναι μια ΧΩΡΑ, από όπου καλοί και τίμιοι άνθρωποι διώχθηκαν από τους κακούς Σέρβους, άρα Κόσοβο =  ΚΑΛΟ (GOOD).
3. Η καλή αυτή οικογένεια ενώ διωκόταν στο Κόσοβο, άκουγε τους πυροβολισμούς στα σύνορα του Μαυροβουνίου με τη  Βοσνία, τα οποία βέβαια δεν γειτνιάζουν με το Κόσοβο!!!!!Πάντως παρά το γεωγραφικό αυτό παράδοξο, δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, άκουσαν τα ονόματα της Βοσνίας και του Μαυροβουνίου, που όλως τυχαίως είναι αποσχισθείσες απο τη Γιουγκοσλαβία χώρες- προτεκτοράτα των ΗΠΑ...Βοσνία-Μαυροβούνιο= ΚΑΛΟΙ (GΟΟD).

               Ο τηλεοπτικός χρόνος στο American Idol κοστίζει εκατομμύρια δολάρια για να διαφημιστείς και οι αναφορές αυτές ισσοδυναμούν με διπλωματικές προσπάθειες ετών για να σχηματισθεί θετική εικόνα για ένα κράτος....Πολύ περισσότερο αν η συμπαθέστατη κοπέλα, περάσει στα επόμενα στάδια του παιχνιδιού.
             Πάντως, είναι τόσο συμπαθής που μας θύμισε την προφητική (για τον πόλεμο στο Κόσοβο) ταινία "Wag the dog".Σε αυτή που γυρίστηκε προ Κοσόβου (1997), αφορμή για επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία είναι ενα βίντεο με μια Αλβανή χωριατοπoύλα και το.....γατάκι της που διώκεται από ....κακούς φυσικά!!!!Το βίντεο είναι ψεύτικο όπως και το χρώμα της γάτας...
Η τέχνη αντιγράφει την πραγματικότητα ή το αντίθετο;

Δείτε το απόσπασμα και θα καταλάβετε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter