τοαυτονοητο: Οι απόψεις του Παπαθεμελή έχουν ενδιαφέρον, ακόμα και για όσους δεν συμφωνούν πάντα μαζί του. Μάλλον για αυτό "κουκουλώνονται".....
Κάντο όπως η Αργεντινή
Η Μέρκελ ωρύεται και ζητεί την κεφαλήν επί πίνακι των υπερχρεωμένων της Ευρωζώνης. Παρασυρμένη από τον ελληνικό ενδοτισμό που υπέκυψε στις πιέσεις της αισθάνεται ικανή να προκαλέσει κρίση χρέους α λά ελληνικά στην Ιρλανδία αμέσως, και στη συνέχεια στην Πορτογαλία και την Ισπανία κ.λ.π.... Οι πληττόμενες από το γερμανικό κυνισμό χώρες οφείλουν να συντονισθούν και να αποκρούσουν τη γερμανική επίθεση. Η Ελλάδα είναι το αντιπαράδειγμά τους. Επί τέλους ψηλαφούν τα έργα και τις ημέρες των εδώ Τροϊκανών και μπορούν να αντιληφθούν τί τους αναμένει. Αν οι Ιρλανδοί αντισταθούν στις πιέσεις υπαγωγής τους στο Μηχανισμό δημιουργούν ένα αγωνιστικό προηγούμενο και για τους άλλους. Αν υποκύψουν θα γενικευθεί η επίθεση κατά των οικονομικά πιο αδύνατων χωρών και κατά του κόσμου της εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και επειδή στην αναμπουμπούλα ο λύκος
χαίρεται έσπευσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ να ζητήσει – «τροϊκότερος» της τρόικας – απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα!
χαίρεται έσπευσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ να ζητήσει – «τροϊκότερος» της τρόικας – απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα!
Ορθή, η καθυστερημένη έστω, αντίδραση Παπανδρέου στις μεθοδεύσεις της Καγγελαρίου, αλλά πότε επιτέλους η επίσημη Ελλάς θα θέσει δυναμικά το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων. Είναι κυνική η αναίδεια με την οποία η Γερμανίδα συμπεριφέρεται απέναντι στη χώρα μας, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία οδηγώντας μια σειρά από κράτη σε «ελεγχόμενη πτώχευση».
Η Γερμανία α) οφείλει στην Ελλάδα: – από το λεγόμενο κατοχικό δάνειο το ισόποσο της αγοραστικής του αξίας 54 δισ € – για τις καταστροφές των υποδομών το ισόποσο της αποπληρωμής τους 108 δισ € – και απροσδιόριστα ποσά για τα άπειρα θύματα της θηριωδίας των στρατευμάτων κατοχής.
β) πρέπει να αισχύνεται για την κατά σύστημα ηθική εκπόρνευση του δημόσιου βίου της Ελλάδας με τα σκάνδαλα της Siemens και τις οίδε πόσων άλλων γερμανικών εταιρειών.
γ) πρέπει να είναι ευγνώμων γιατί η Ελλάδα είναι ο καλύτερος πελάτης της πολεμικής της βιομηχανίας και ανέχεται να παραλαμβάνει ελαττωματικά συστήματα όπως π.χ. υποβρύχια που γέρνουν.
δ) οι αποδοκιμαζόμενοι από μας νεόπλουτοι συμπατριώτες μας ξοδεύουν απίστευτα ποσά για πολυτελή γερμανικά προϊόντα όπως π.χ. Πόρσε Καγιέν. Η Κυβέρνηση δεν διαθέτει στρατηγική εξόδου από την Κρίση. Ούτε στην αρχή διαπραγματεύθηκε, ούτε τώρα διαπραγματεύεται.
Ο καθηγητής Steve Hanke που αναδιαπραγματεύθηκε πέρισυ επιτυχώς το χρέος του Ντουμπάι λέει (Ελευθεροτυπία 7/11/10) ότι η ελληνική Κυβέρνηση «κάλεσε τους ξένους γιατρούς [Τρόικα] για θεραπεία», αλλά «αυτό μπορεί τελικά να είναι μια περίπτωση όπου οι γιατροί σκοτώνουν τον ασθενή»! Ο προσφάτως εκδημήσας Αργεντινός πρόεδρος Νέστωρ Κίρτσνερ έχει δώσει ισχυρό και άριστο παράδειγμα, το 2003 παραλαμβάνοντας μια κατεστραμμένη από τις συνταγές του ΔΝΤ χώρα, το εξεδίωξε, και δήλωσε στους δανειστές της ότι θα πληρώσει μόνο το 35% των απαιτήσεών τους. Έτσι μπήκε η Αργεντινή στο δρόμο της ραγδαίας ανάπτυξης (8% ετησίως).
πηγη:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου