Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

H ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.....

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Βλέπουμε πως στην χώρα μας, ενώ τα πρωτοφανή  αντιλαϊκά μέτρα γιγαντώνονται, οι αντιδράσεις έχουν αντιστρόφως ανάλογη πορεία και όσες γίνονται, όπως οι σημερινές των συμβασιούχων στην Ακρόπολη  ή των φορτηγατζήδων, δαιμονοποιούνται και συκοφαντούνται από τα ΜΜΕ. Η Αριστερά απουσιάζει ουσιαστικά. Αντίθετα στην Γαλλία, ο ξεσηκωμός είναι μεγάλος για πολύ πιο ανώδυνα μέτρα και το βασικότερο : υπάρχει παλλαϊκή συμμετοχή από όλες τις κοινωνικές τάξεις χωρίς κομματικές ταμπέλες. Επίσης, και τα αεροδρόμια κλείνουν και τα τρένα δεν ταξιδεύουν, αλλά κανείς δεν μιλά για "διεθνές ρεζιλίκι" σε μια χώρα με τουρισμό πολλάκις πολλαπλάσιο από την Ελλάδα......
Δυστυχώς 36 χρόνια Ελληνικών "αγώνων" και "συνδικαλισμού" σε πάρα πολλά εισαγωγικά, έχουν απαξιώσει την απεργία, την συμμετοχή σε μια πορεία ή μια διαμαρτυρία στην πλειοψηφία του λαού, για αυτό και δεν κινείται φύλλο και κάθε κοινωνική ομάδα πολεμά και ηττάται μόνη της. 
Η ευθύνη της μεταπολιτευτικής Αριστεράς που, όπως είπε μια πραγματική Αγωνίστρια η  Έλλη Παππά,"..... εξαργύρωσε πάρα πολύ ακριβά γραμμάτια..."είναι μεγάλη και ακέραια.Ο Τσίπρας και οι λοιποί του 17% πριν τον Δεκέμβρη 2008, αναλώθηκαν σε ονειρώξεις για την επανάσταση στην καιόμενη Αθήνα και σε καταγγελίες για την "αμύθητη" Εκκλησιαστική περιουσία, χωρίς να πάρουν χαμπάρι τίποτα από ότι μας ετοίμαζαν και διαλύθηκαν  σε κομμάτια στην πιο κρίσιμη στιγμή.......


ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Με μαζική συμμετοχή στη χθεσινή τέταρτη πανεθνική απεργία, οι Γάλλοι  εργαζόμενοι και πολλές χιλιάδες νέοι έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να αντιπαρατεθούν μαχητικά στην επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Τα συνδικάτα θεωρούν ότι το κίνημα μπήκε σε ριζοσπαστική φάση, ενώ στη Γερουσία ψηφίστηκαν ήδη κατεπειγόντως τα κυριότερα μέτρα: παράταση της ηλικίας του χρόνου πρόωρης συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια αντί στα 60, πλήρης συνταξιοδότηση στα 67 αντί 65. Η κυβέρνηση πιέζει για ψήφιση στη Γερουσία ώς το Σάββατο και τελική επικύρωση του νόμου ώς το τέλος του μήνα. Τα συνδικάτα απαιτούν ουσιαστικές αλλαγές στο νομοσχέδιο με «μπρα ντε φερ» που υποστηρίζει η κοινή γνώμη. Εξι στους δέκα Γάλλους είναι υπέρ της σκλήρυνσης των κινητοποιήσεων.

Η συμμετοχή ήταν πολύ αυξημένη στις 250 διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες. Υπολογίζεται σε ...3,5 εκατομμύρια από τα συνδικάτα, 1,23 εκατομμύρια από την αστυνομία. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εώς τώρα κινητοποίηση και θα συνεχίσουμε», δήλωσαν οι ηγέτες των συνδικάτων. Σημαντικές ήταν οι απεργίες στις σιδηροδρομικές και αεροπορικές συγκοινωνίες, σε λιμάνια ανεφοδιασμού πετρελαιοφόρων, διυλιστήρια πετρελαίου, στον τομέα της ενέργειας, στην εκπαίδευση, στα ταχυδρομεία, στις τηλεπικοινωνίες. Το 50% των πτήσεων ακυρώθηκε στο «Ορλί», 30% στο «Σαρλ ντε Γκολ». Ενα στα τρία τρένα TGV κυκλοφόρησε, πραγματοποιήθηκαν οκτώ από τα δέκα δρομολόγια των τρένων Thalys προς Βέλγιο και Ολλανδία. Περιορισμένα ήταν τα δρομολόγια του μετρό. Τα συνδικάτα εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς ανακοίνωσαν τη συνέχιση των επαναλαμβανόμενων απεργιών.

Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε ότι «η κυβέρνηση πήγε πέρα από ό,τι ήταν δυνατό να γίνει» και απέκλεισε κάθε υποχώρηση. Χαρακτήρισε «ανεύθυνους» τους εκπροσώπους της Ακροαριστεράς και του Σοσιαλιστικού Κόμματος, «που βγάζουν τους νέους από τα 15 χρόνια τους στο δρόμο».

Είναι η πρώτη φορά που στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων συμμετείχαν μαζικά μαθητές και φοιτητές. Σε γενικές συνελεύσεις τους αποφάσισαν την κατάληψη σχολικών κτιρίων με το σύνθημα «σχολές νεκρές». Στις διαδηλώσεις το σύνθημά τους ήταν «Σαρκό, οι νέοι κατέβηκαν στο δρόμο, ξόφλησες». Σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής εκπαίδευσης σε 400 λύκεια από τα 4.302 έχουν γίνει καταλήψεις. Το ποσοστό των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στις απεργίες έφτασε στο 48%, σύμφωνα με τα συνδικάτα, 22,13% για την αστυνομία. Ο Νικόλα Σαρκοζί φοβάται κλιμάκωση στις κινητοποιήσεις της νεολαίας γιατί, όποτε κατέβηκαν στο δρόμο οι νέοι, οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να αποσύρουν νομοσχέδια.

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει και απεργία 16 ημερών στα λιμάνια ανεφοδιασμού πετρελαιοφόρων, που έχει παραλύσει 11 από τα 12 διυλιστήρια της Γαλλίας και θα είναι επαναλαμβανόμενη, ενώ 56 πετρελαιοφόρα έχουν ακινητοποιηθεί στη Μασσαλία. Τα συνδικάτα εκτιμούν ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ρήξης ανεφοδιασμού καυσίμων.


Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2010/10/blog-post_292.html#ixzz12LzqQgdO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter