Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝ ΣΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΚΟΡΟΙΔΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΡΟΚ......


ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Εδώ και πολλά χρόνια έπαυσα να πηγαίνω σε συναυλίες ξένης μουσικής στην Ελλάδα, ακόμα και αγαπημένων μου καλλιτεχνών, από καταναλωτική ευαισθησία, επειδή πολύ απλά δεν θέλω να με πιάνουν κορόιδο και να συντηρώ με τον οβολό μου ένα σάπιο "καρτέλ" 5-10 νοματαίων, πρώην επαναστατών "διοργανωτών"......:
 Οι συναυλίες  του ίδιου καλλιτέχνη είναι ακριβότερες στην Ελλάδα, από ότι στις περισσότερες χώρες σε σκανδαλιστικό βαθμό. Οι συναυλιακοί χώροι είναι συνήθως ακατάλληλοι για να ακούσεις μουσική και οι συνθήκες απαράδεκτες. Επίσης, στην Ελλάδα συχνά, οι καλλιτέχνες έρχονται με πολύ υποδυέστερο εξοπλισμό από αυτόν του εξωτερικού και παίζουν πολύ λιγότερη ώρα.
Αυτήν την κατάσταση συντηρούν πρώτα μια δυο εταιρίες που κατά κύριο λόγο διοργανώνουν τις συναυλίες και διατηρούνται ως μονοπόλιο με τουλάχιστον ύποπτες  μεθόδους. Πριν λίγα χρόνια γα παράδειγμα ένα αρκετά καλοοργανωμένο και φτηνό φεστιβαλ διαλύθηκε από μερικούς δήθεν "αυθόρμητους" αναρχικούς-μπαχαλάκηδες, οι σχέσεις των οποίων με αντίπαλη εταιρία συναυλιών είναι σχεδόν δημόσιες......Κυρίως, όμως, την κατάσταση συντηρεί το κοινό των συναυλιών που συνεχίζει να τους πληρώνει, ανεχόμενο το "παπατζιλίκι" που τους πουλάνε........
Για αυτό και δεν νιώθω καμία συμπάθεια για τους χιλιάδες που δέχτηκαν να πληρώσουν 40 και 45 ΕΥΡΩ για ένα συγκρότημα συνταξιούχων ερμαφρόδιτων που παίζουν πλέον μόνο στην Ελλάδα και τελικά εξαπατήθηκαν αφού τους είδαν μόνο για 50 λεπτά!!!!!!!!! Αν δεν αντιδράσουν στα  καρτελ και στην ακρίβεια τα νιάτα και οι ροκάδες, ποιός θα το κάνει ; Λεπτομέρειες παρακάτω:

Παρατράγουδα και παρατυπίες στην συναυλία των Placebo στην Θεσσαλονίκη

Η χθεσινή συναυλία των Placebo στο κατάμεστο θέατρο Γης είχε τα εξής: 
Tο συγκρότημα βγήκε στην σκηνή στις 21.00 και παρέμεινε για 45-50λεπτά, με το 1 τραγούδι encore. Λόγω της μικρής διάρκειας, το κοινό προέβη σε έντονες αποδοκιμασίες, ρίψεις μπουκαλιών στην σκηνή και τους τεχνικούς που δούλευαν, διαμαρτυρίες στα ταμεία κλπ
Σύμφωνα με τα Δ.Τ. της Didi Music (δείτε εδώ και εδώ το αρχικό Δ.Τ., αλλά και εδώ το 2ο ΔΤ για την έναρξη της προπώλησης, όπου υπήρχε αλλαγή στις τιμές), τα εισιτήρια κόστιζαν 30 έως 40 Ευρώστην προπώληση κόστιζαν και 45 στο box office (δηλ. το ταμείο του θεάτρου). Αντιθέτως, χθες το Tickethouse πουλούσε εισιτήρια των 45 Ευρώ. Ακόμα χειρότερα, πουλήθηκαν εισιτήρια που ήταν για την συναυλία της Αθήνας!!!! Ας σημειωθεί ότι τα ταμεία του θεάτρου πουλούσαν εισιτήρια στις 21.30.
Με την ευκαιρία, θα ήταν παράλογο να μην στηλιτευθεί η πάγια πολιτική της εν λόγω εταιρίας στις συναυλίες της (και μέσω εταιρίας συμφερόντων της) να χρεώνει υπερβολικά την διαδικασία αγοράς εισιτηρίου από το internet: π.χ. για ένα εισιτήριο των 35 Ευρώ, υπάρχει χρεώση 3,5 ευρώ επειδή γίνεται από το internet και 8 ευρώ για το κούριερ. 
Δηλαδή, τα 35 Ευρώ γίνονται 46,5. Η εύλογη απορία είναι αν και γιατί κάποιος να προβεί σε αυτή την αγορά, όταν μιλάμε για καταφανή κοροϊδία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩΕΔΩΕΔΩΕΔΩ
ΥΓ. ΒΕΒΑΙΑ ΧΟΡΗΓΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΕΤΣΙ ΠΟΛΛΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ!!!ΑΦΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  WIND ΠΤΩΧΕΥΣΕ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter