Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

OI ΔΥΟ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΓΑΠ.

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Ο κύριος που επιχείρησε να πετάξει το παπούτσι στον ΓΑΠ, όπως φαίνεται από το βιογραφικό του είναι μεγάλη.....μούρη και με σωστή ιδεολογική τοποθέτηση. Όμως μια παρατήρηση: με τέτοιο βιογραφικό σε παγκόσμιους αγώνες....έπρεπε να τον είχες πετύχει τον άτιμο......Θα έπεφτε πολύ γέλιο!!!! Αλλά φαίνεται πως λόγω εμφάνισης τον πήραν χαμπάρι ....UPDATE:Τελικά είχε δώσει συνέντευξη χθες στο bbc και άρα τον περίμεναν.Ερασιτέχνισμός.....

Ποιός είναι ο άνθρωπος που πέταξε το παπούτσι στον Γ.Παπανδρέου

Στέργιος Πραπαβέσης.
Ακτιβιστής, Ιατρός ακτινολόγος-ραδιολόγος, από τους καλύτερους στον κόσμο.
Γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1961 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Εισήχθη το 1979, στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Υπηρέτησε ως γιατρός στις ειδικές δυνάμεις του Ε.Σ. Ξεκίνησε την ιατρική του...
σταδιοδρομία από το Γ.Ν.Κατερίνης και συνέχισε στο ΑΧΕΠΑ.
Είναι ειδικός στις μαστογραφίες και τη διερεύνηση του καρκίνου με υπερήχους και ακτινολογικές μεθόδους. Μέλος των μεγαλύτερων ιατρικών οργανώσεων του κόσμου (American Institute of Ultrasound in Medicine AIUM International MemberRadiological Society of North America RSNA International MemberEuropean Congress of Radiology ECR MemberEuropean Society of Breast Imaging κλπ).
Πολύτεκνος με 4 παιδιά.
Είναι μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Πατριωτικού Μετώπου (www.pamet.gr), μαζί με τον Σταύρο Βιτάλη, τον Κώστα Ζουράρι κ.λ.π.
Είναι εξαιρετικά ευφυής και συγκροτημένος άνθρωπος και οικονομικά ανεξάρητος.
Διάλεξε τον "πατριωτικό ακτιβισμό", που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος και προβεβλημένος, αντίθετα με τους κοσμοπολίτικους "πράσινους" ακτιβισμούς, εικόνες των οποίων έχουμε συνηθίσει όλοι.


Ασχολήθηκε ενεργά με ακτιβιστικές δράσεις εναντίον του μνημονίου. Στις 14 Ιουνίου του 2010, έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιστολή την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Σήμερα το πρωί, πέταξε το παπούτσι στον Γ.Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον συντονιστή του "Πατριωτικού Μετώπου", δημοσιογράφο Σταύρο Βιτάλη.

Αιτιολόγησε την πράξη του ως "συμβολική" και "υπεράσπιση όσων δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης", εξηγώντας ότι δεν επιθυμούσε τη βία ή να τραυματίσει κάποιον. Φυσικά, όπως κάθε ακτιβιστική ενέργεια, η δική του θα βρεί θιασώτες και πολέμιους. Ανατρέξτε σε οποιοδήποτε παρόμοιο περιστατικό από "γιαούρτωμα" μέχρι "παπούτσωμα" και θα το διαπιστώσετε. Ακόμη και δολοφονικές ενέργειες εναντίον πολιτικών, αστυνομικών κ.λ.π έχουν οπαδούς! Πόσο μάλλον κάποιες που έχουν και το στοιχείο της "ακίνδυνης γελοιοποίησης".
Πριν λοιπόν τον κατηγορήσει κάποιος, ας αναλογιστεί, μήπως ο ίδιος ενθουσιάστηκε με το γιαούρτι εναντίον του Π.Ψωμιάδη π.χ.!!! Γιατί το είδαμε κι αυτό: blogger που έγραφε διθυράμβους για το περιστατικό με τον -εκλεγμένο- Ψωμιάδη και μειδιούσε χαιρέκακα, ανέλαβε να αναλύσει την αποστροφή που πρέπει να προκαλούν τέτοια περιστατικά. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, όπως όλα τα κομματόσκυλα, άλλωστε.
Για μας κάθε τέτοια ενέργεια, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Σταθερά και αταλάντευτα απαράδεκτη.
Η αποδοκιμασία εναντίον πολιτικών (εκ του πολιτικός) και πολιτικών (εκ του πολιτική), εκφράζεται στις καλπες, όχι με γιαούρτια και παπούτσια.
Συνελήφθη και αφέθηκε τελικά ελεύθερος, αφού ο Πρωθυπουργός δεν ζήτησε τη διώξή του.

πηγη: taxalia



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΙΤΑΛΗ


1. Ετών 56, γεννημένος στο χωριό Μάνδαλο του Νομού Πέλλας, πατέρας 3 ανήλικων παιδιών και σύζυγος εκπαιδευτικού ανάπηρων παιδιών.
2. Σπουδές: Γυμνάσιο στα Γιαννιτσά του Ν. Πέλλας, Κρατικό Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (Διεθνείς Σχέσεις), ειδίκευση το Georgetown της Ουάσιγκτον στη Λατινική Αμερική...
...3. Κοινωνική παρουσία:

• 1973, τραυματίζεται και συλλαμβάνεται στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

• 1974, απολύεται από τον στρατό με ανήκεστη βλάβη της υγείας.

• 1975-1979, συμμετέχει σε δράσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και δημοσιογραφεί σε διάφορα μικρά και μεγάλα έντυπα. Δραστηριοποιείται στις μεγάλες κινητοποιήσεις της περιόδου.

• 1976, εμπλέκεται στους αγώνες των Πολισάριο για την απελευθέρωση της Δυτικής Σαχάρας.

• 1981, επισκέπτεται την Νικαράγουα και συμμετέχει στο κίνημα των Σαντινίστας.

• 1983, στο Ελ Σαλβαδόρ, συμμετέχει στο FMLN κατά του δικτάτορα Ναπολεόν Ντουάρτε.

• 1986, κατατάσσεται μόνιμα στον Λαϊκό Στρατό των Σαντινίστας στη Νικαράγουα.

• 1987, επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του (Μάνδαλο Ν. Πέλλας) του και ιδρύει το ανεξάρτητο Συνδικάτο Αγροτών Πέλλας Ημαθίας.

• 1994-1999, επισκέπτεται τη Σερβία ως μέλος ανθρωπιστικής αποστολής. Επιστρέφει και πάλι, οργανώνοντας την Πατριωτική Οργάνωση «Ρήγας Φεραίος» με έδρα το Σεράγιεβο. Αγωνίζεται και συντονίζει αγώνες κατά των Νατοϊκών δυνάμεων.

• 1995, σύμβουλος της Προεδρίας της Σερβικής Δημοκρατίας, του απονέμεται ο βαθμός του Ταγματάρχη Ε.Τ.

• 1997 του απονέμεται το ανώτατο μετάλλιο του Σερβικού Έθνους.

• 2000, οργώνει τον μακεδονικό κάμπο, οργανώνοντας του αγρότες σε ενιαίο συνδικάτο. Διώκεται.

• 2005, φυλακίζεται στις φυλακές των Διαβατών για τη δράση του κατά των Βιομήχανων της Βόρειας Ελλάδας.

• Την δεκαετία 2000-2010, συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες συγκρότησης πατριωτικού πολιτικού χώρου, (Πολιτική Άνοιξη, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Αναγέννηση).

• 2009, οργανώνει 2 αποστολές για την απελευθέρωση του Σκοπιανού φιλέλληνα Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς.

• Την ίδια περίοδο οργανώνει το κίνημα κατά των ιδιωτικών διοδίων των εθνικών δρόμων.
το βρηκαμε στο :λεφτερια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Free Blog Counter