Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!!!!ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ........




(Πεζό)δρομος μετ`εμποδίων


Να μη δώσει ο Ύψιστος και χρειαστεί επέμβαση μεγάλου οχήματος της Πυροσβεστικής στον πεζόδρομο της Κατερίνης, διότι οι "τυχεροί" που (ου μη γένοιτο) χρειαστούν την βοήθειά του, δεν θα έχουν καμιά τύχη.
Όχι κλιμακοφόρο όχημα δεν μπορεί να διασχίσει τον πεζόδρομο, αλλά ούτε υπηρεσιακό τζιπ.
Σταθμευμένα (παράνομα) αυτοκίνητα, ζαρντινιέρες τοποθετημένες κατά το δοκούν, τέντες καφετεριών και πατάρια, κάνουν "απαγορευτική" τη διέλευση των μοναδικών οχημάτων που δικαιούνται να περνάνε από έναν πεζόδρομο...
Το άσχημο είναι οτι ουδείς εκ των υπευθύνων φαίνεται να συγκινείται (σοβαρά και αληθινά), αφού το πρόβλημα έχει επισημανθεί πολλάκις από τον νυν και τους πρώην διοικητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας...χθες ήρθε για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια, όταν οι άνδρες της Πυροσβεστικής δεινοπάθησαν μέχρι να προσεγγίσουν σημείο του πεζοδρόμου, όπου ένας συμπολίτης μας χρειαζόταν βοήθεια.

 

Δύσβατος ο (πεζο)δρομος για την Πυροσβεστική


Απαράδεκτη χαρακτήρισε την κατάσταση ο Διοικητής της Π.Υ. Κατερίνης, με αφορμή τη σωρεία προβλημάτων που παρουσιάστηκαν κατά την προσπάθεια οχημάτων της Υπηρεσίας τους, να προσεγγίσουν περιστατικό επί του πεζοδρόμου.

Ένα ατυχές περιστατικό στον πεζόδρομο της Κατερίνης, έγινε η αιτία να επανέλθουν στην επικαιρότητα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, από την αναρχία που επικρατεί στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Κατερίνης.
Σταθμευμένα αυτοκίνητα, τακτικώς ή και ατάκτως ερριμμένες ζαρτινιέρες (πολλές από τις οποίες ευτυχώς

παραμένουν κενές), τέντες καταστημάτων και υπερυψωμένα πατάρια, δημιούργησαν σωρεία προβλημάτων στην προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων στη Γεωργάκη Ολυμπίου χθες το πρωί. 
Στο σημείο, μαζί με το ασθενοφόρο και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, έπρεπε να προσεγγίσει Πυροσβεστική όταν δέχθηκε κλήση για περιστατικό, το οποίο αφορούσε συμπολίτη μας, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε στο κενό από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του. Ο 50χρονος τραυματίας διακομίστηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται, ενώ για τα αίτια του ατυχήματος διενεργείται έρευνα.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, με κόπο έφθασαν στο σημείο του συμβάντος και σίγουρα όχι στο χρόνο που θα ήθελαν οι ίδιοι ή υπό τις συνθήκες που επιβάλλουν οι κανόνες ασφαλείας. Τα Πυροσβεστικό όχημα δυσκολεύτηκε από σταθμευμένα αυτοκίνητα στον πεζόδρομο (συνηθισμένη εικόνα που δεν κάνει σε κανέναν αίσθηση πλέον), από τέντες οι οποίες βγαίνουν αρκετά έξω από τα γνωστά πατάρια καφετεριών, αλλά και από τις ζαρτινιέρες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος. Κάποια μάλιστα αναγκάστηκαν να την μετακινήσουν πολίτες και πυροσβέστες για να διέλθει το πυροσβεστικό όχημα

Η συγκεκριμένη κατάσταση, στην κυριολεξία εξόργισε τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, ο οποίος δεν κατάφερε με τον υπηρεσιακό όχημά του (τύπου τζιπ) να προσεγγίσει το χώρο του συμβάντος.
Ο κ. Καραλιάς, χαρακτήρισε το γεγονός απαράδεκτο, κρούοντας για πολλοστή φορά το καμπανάκι του κινδύνου, σε περίπτωση που χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για σοβαρότερο περιστατικό.
Όπως ανέφερε στην «Π» ο ίδιος, αλλά και οι προκάτοχοί του στο παρελθόν, έχουν στείλει επανειλημμένα έγγραφα στο Δήμο Κατερίνης, με τα οποία ζητούν να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη προσέγγιση των οχημάτων τους σε όλα τα σημεία του πεζοδρόμου. «Κανείς δεν μας ακούει. Πρώτα τα καταστήματα θα έπρεπε να φροντίζουν για την ανεμπόδιστη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμη και τα ελάχιστα δευτερόλεπτα για την πυροσβεστική είναι πολύτιμα.

Ο κ. Καραλιάς, επεσήμανε ότι η σημερινή κατάσταση στον πεζόδρομο, σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπει τη διέλευση του κλιμακοφόρου οχήματος της υπηρεσίας και πολύ περισσότερο την ανάπτυξη της σκάλας που διαθέτει. «Το θέμα δεν είναι να διαμαρτυρόμαστε ή να κάνουμε επιστολές, το θέμα είναι να λυθεί το ζήτημα», είπε, θέτοντας προ των ευθυνών τους τις αρμόδιες υπηρεσίες για την τήρηση της τάξης στον πεζόδρομο της Κατερίνης.
Τα δύσκολα σημεία έχουν καταγραφεί και τα γνωρίζουν οι υπηρεσίες, όπως είπε, ενώ συμπλήρωσε πως και οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι με την παραβατική συμπεριφορά τους, μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς.
Πάντως ο κ. Καραλιάς, διευκρίνισε ότι ευτυχώς ο Δήμος έχει φροντίσει να υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί στο κέντρο, καθώς και άλλες παροχές νερού, σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά επέμεινε ότι θα πρέπει να διευθετηθεί και το ζήτημα της γρήγορης πρόσβασης των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

NA MHN DVSEI O YCISTOS KAI ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ....
ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΙΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΜΟΡΝΑΣ Η Β. ΠΙΕΡΙΑ....
Κ.Τ.Λ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ????

Free Blog Counter